Nuori Niittykoski paras suomalainen yhdistetyn mäessä – Riiber epäonnistui - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Nuori Niittykoski paras suomalainen yhdistetyn mäessä – Riiber epäonnistui

Suomalaiset jäivät kärjen taa yhdistetyn maailmancupin kisan mäkiosuudella Itävallan Ramsaussa.

Otto Niittykoski vauhdissa Itävallassa.­

23.12.2018 13:35

Parhaalta sijalta hiihto-osuudelle pääsee 17-vuotias Otto Niittykoski, jolle kisa on kauden ja koko uran kolmas maailmancupissa.

Niittykoski venytti HS98-mäessä 85 metriä ja oli mäkiosuuden 29:s.

Suomen tämän hetken ykkösmies Ilkka Herola pääsi 83 metriä ja sijoitus oli 30:s, eroa edellä lähtevään Niittykoskeen on vain sekunti. Kärjessä ladulle lähtee Puolan Szczepan Kupczak, joka lensi 92 metriä. Toiseksi hyppäsi Saksan Terence Weber ja kolmanneksi Itävallan Franz-Josef Rehrl.

Herolalla eroa kärkeen on minuutti ja 20 sekuntia, joten saumat nousuun ladulla ovat olemassa. Herola saa mukaansa toisen huippuhiihtäjän, sillä Italian Alessandro Pittin lähtee sekuntia myöhemmin.

Eero Hirvonen pitää hänkin ladulla erinomaista vauhtia, mutta eroa kärkeen on 78-metrisen jälkeen 2.23. Arttu Mäkiaho hyppäsi hänkin 78 metriä ja on 1.56 kärkeä perässä. Leevi Mutrun hyppy hylättiin puvun takia.

Eilen Ramsaun mäkikisa meni piloille oikukkaan sään takia, mutta tänään hypättiin sujuvasti.

Aina siihen saakka, kun tornissa oli enää alkukautta suvereenisti hallinnut cup-kärki Jarl Magnus Riiber. Hänen hyppyään ennen mäestä murtui lumipaakkuja vauhtiladulle, ja puhdistusoperaatio ei ilmeisestikään sujunut aivan norjalaistoiveiden mukaisesti.

Mutta oli miten oli, Riiber haparoi hyppynsä 79 metriin ja oli vasta 43:s. Viides peräkkäisvoitto cupissa jää näin saavuttamatta.

Hiihto-osuus alkaa kello 13.45 Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?