Mäkiaho ja Herola jäivät yhdistetyssä alle viisi sekuntia palkintosijasta - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Mäkiaho ja Herola jäivät yhdistetyssä alle viisi sekuntia palkintosijasta

Ilkka Herola (kuvassa) sijoittui neljänneksi Arttu Mäkiahon kanssa.

Julkaistu: 19.8.2018 9:19

Arttu Mäkiaho ja Ilkka Herola avasivat yhdistetyn kilpailukauden nelossijalla myöhään lauantaina Saksan Oberwiesenthalissa.

Kaksikko ylsi sijoitukseen kesän gp-sarjan parisprintissä. Mäkiosuuden jälkeen suomalaiset olivat yhdeksänsiä, mutta nousivat hyvin hiihdossa.

– Yksi elämäni parhaista mäkiosuuksista, viime talvena hyppäämisen kanssa tuskaillut Ilkka Herola kommentoi Hiihtoliiton tiedotteessa 104 metrin hyppyään.

Hiihdossa suomalaiset pyrkivät seuraamaan osuuksillaan saksalaisurheilijoita ja nousivat kierros kierrokselta paremmille sijoille. Palkintopallisijoitus jäi vajaan viiden sekunnin päähän.

– Hiihto oli ihan vahvaa, loppu irtosi oikein hyvin. Sai sen tehtyä, mitä oli tehtävissä, Herola kuvasi hiihto-osuuttaan, jolla hän oli toiseksi nopein.

Arttu Mäkiaho arvioi pystyneensä roikkumaan koko kisan ajan siinä peesissä, jossa pitikin.

– Hiihtämisestä jäi hyvä fiilinki, mutta mäessä haetaan huomenna parannusta, Mäkiaho sanoi.

Kisan voittoon ylsivät itävaltalaiset Franz-Josef Rehrl ja Mario Seidl. Suomalaisten edelle ehti myös kaksi saksalaisparia.

Viime kaudella Suomen ykkösenä kisannut Eero Hirvonen puuttuu kesän kilpailukaudelta tulehtuneen polven takia. Kakkosjoukkueessa Atte Korhonen ja Leevi Mutru päätyivät Saksassa 15:nneksi. Mäkiosuudella heidän toista hyppypukuaan ei hyväksytty, joten mäkiosuus meni pilalle.

– Oli haaramitta noin sentin verran liian alhaalla. Eilen meni läpi, tänään ei mennyt läpi, huomenna todennäköisesti menee taas läpi, Mutru kommentoi.

Gp-sarja jatkuu tänään henkilökohtaisella kilpailulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?