Yhdistetty

Urheilulegenda Hannu Manninen ei tuntenut haikeutta jäähyväisissään – ”Mieli on iloinen”

Julkaistu:

yhdistetty
Hannu Mannisen upea ura tuli päätepysäkilleen.
Hannu Mannisen uskomaton yhdistetyn ura sai päätepisteensä maailmancupin tasolla sunnuntaina, rakkaissa maisemissa. Viimeinen kisa Salpausselällä toi 33. sijan, mutta loppuun asti kilpailuhenkinen legenda ei suuremmin harmitellut. Muistot kauempaa lämmittivät sen verran riittämiin.

– Eiköhän se tässä ole. Hienoa päättää kotiyleisön edessä, Manninen sanoi.

– Tämä on ollut minulle aina huikea paikka kilpailla. Monta voittoa, palkintopallisijoja, mahtava yleisö ja sen kannustus, joka tulee tosi läheltä. Kyllä Salpausselkä on poikkeuksellisen hieno paikka kilpailla.

Haikeutta ei tullut edes maaliviivalla.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Tätä on jo pariin kertaan aiempina vuosina harjoitellut, Manninen nauroi jäähyväiskokemuksistaan.

– Mieli on iloinen. Tämä puolitoista vuotta on ollut hieno matka, olla mukana yhdistetyn joukkueessa nuorten urheilijoiden kanssa. Lajilla on hyvä tulevaisuus ja menestysvuosia on edessä.

Yksi tulevien vuosien menestyjistä on Eero Hirvonen. Hän kiittää Mannista pitkältä ajalta.

– Minunkin urheilut ja yhdistetty ovat lähteneet liikkeelle siitä, kun häntä on telkkarista katsellut. Kiitokset myös niistä hetkistä, joita on saanut hänen kanssaan viettää (joukkueessa), Hirvonen sanoi.

Päävalmentaja Petter Kukkonen toivoo, että Manninen pysyy lajin parissa.

– Hän on ollut minunkin esikuvani. Hannun läsnäolo on ollut yksi tärkeä tekijä siinä, että joukkueen henkinen kapasiteetti on kasvanut.

Manninen on maailmancupin kaikkien aikojen voittotilaston kärjessä 48 ykkössijallaan. Saksalaishirmu Eric Frenzel keikkuu kuuden voiton päässä, ja Suomen nuoren joukkueen yksi kiitos Manniselle olisi pitää Frenzel aisoissa voittotilastossa.

– Siinä on tekemistä, pitää vielä tasoa nostaa ettei käy Hannulle kylmästi tuon tilaston kanssa, Kukkonen virnisti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt