Yhdistetty

Yhdistetyn suomalaistähdillä huvittavia kokemuksia Etelä-Korean olympialaisissa – ”En ole lähdössä vähään aikaan sinne lomalle”

Julkaistu:

Yhdistetty
Eero Hirvonen ja Ilkka Herola jatkoivat hyviä otteitaan Lahden maailmancupissa.
Suomen yhdistetyn suurlupaukset Eero Hirvonen, 22, ja Ilkka Herola, 22, jatkoivat lauantaina vahvaa kauttaan nappaamalla Lahden maailmancupin parikilpailussa podiumpaikan.

Kolmanneksi sijoittuneelle suomalaiskaksikolle jäi jossiteltavaa, sillä viimeisen osuuden hiihtänyt Herola oli loppuhetkille kiinni voitossa. Väsymyksen ja huolimattomuuden aiheuttama kaatuminen vesitti haaveet ykköspaikasta.

Voittoa juhli lopulta Itävallan kaksikko Wilhelm Denifl ja Bernhard Gruber ennen Norjan Jan Schmidia ja Jörgen Graabakia.

– Tajuaahan siinä, ettei tämä ihan parhaalla tavalla mennyt. Poljin noustuani vauhtia niin paljon kuin sain vielä irti, mutta paikaltaan siihen oli vaikea lähteä. Pääsin aika hyvin vielä peesiin, mutta loppusuoralle tarvittavat energiat oli viety, Herola kertasi ratkaisuhetkeä kisan jälkeen.

Lehdistötilaisuudessa nähtiin kuitenkin hymyilevä suomalaiskaksikko. Ilme oli vapautuneempi kuin viikko sitten päättyneiden olympiakisojen aikana.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Herola pettyi Etelä-Koreassa hyppyvireeseensä, kahdesti kuudenneksi sijoittunut Hirvonen taas siihen, että mitalisija ei ollut paljosta kiinni.

– Olen arvostanut kuudensia sijojani koko ajan. Mutta se kuva, jonka fiiliksistäni saa, kun muutama minuutti maaliintulon jälkeen työnnetään mikki eteen, ei ehkä ole kaikista positiivisin. Mitali oli kuitenkin pienestä kiinni, Hirvonen sanoi.

Täynnä huippulupauksia olevassa yhdistetyn joukkueessa katseet on käännetty jo loppukauden koitoksiin ja menestystavoitteisiin tulevissa arvokisoissa.

Pyeongchangin kisajärjestelyistä jäi pääosin positiivisia kokemuksia, mutta kritisoitavaakin löytyi.

– Ehkä suurin ongelma oli, etteivät kisojen vapaaehtoistyöntekijät uskaltaneet ottaa oikein mistään vastuuta. Kun kysyi jotain neuvoa, homma delegoitiin seuraavalle ja taas seuraavalle, kunnes asia delegoitiin sille, jolta sitä kysyttiin ensimmäisenä, Herola muisteli huvittuneena.

– Mutta hengissä selvittiin siitäkin reissusta ja saatiin kisat vedettyä. Paikallisessa kulttuurissa tuollaisten tapahtumien järjestäminen ei ole kuitenkaan varmaan arkipäivää.

Suomalaiskaksikko muistutti, että kulttuurieroillakin oli oma merkittävä roolinsa.

– Mutta sanotaanko nyt näin, etten ole lähdössä ihan vähään aikaan Koreaan lomamatkalle, Hirvonen heitti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt