Yhdistetty

Hannu Manninen hyvästeli olympia-areenat – kova ennustus seuraavista kisoista

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Olympiavoittaja Hannu Manninen, 39, uskoo Suomen yhdistetyn nousun jatkuvan.
Hannu Manninen sai torstaina kunnian ankkuroida Suomen joukkuetta olympialaisten joukkuekisassa.

Kisa oli samalla urallaan joukkuekisassa olympialaisissa kultaa, hopeaa ja pronssia voittaneen Mannisen viimeinen näytös olympiatasolla.

– Tietenkin fiilis on haikea. Monenlaisia tunteita purkautui maaliin tullessa, hän summasi.

Maaliintuloon päättyi puolentoista vuoden mittainen paluu huippu-urheiluun. Manninen on tuona aikana yrittänyt parhaansa mukaan yhdistää harjoitellun, lentäjän työn Finnairilla ja perheenisän roolin.

Hän kilpaili viime vuonna Lahden MM-kisoissa ja nyt Pyeongchangin olympialaisissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Siinä on paljon joutunut uhraamaan vapaa-aikaa ja perheen aikaa. Ja kun samalla olen käynyt töissä, niin se on ollut aika tiivis yhtälö. Nyt tietää, että se helpottaa.

– On ollut suunnaton ilo olla mukana. Päivääkään en vaihtaisi pois. Ei kaduta pätkän vertaa.

Mannisen olo oli ollut kisa-aamuna heikko. Päätös hänen osallistumisestaan joukkuekisaan tehtiin päävalmentaja Petter Kukkosen mukaan vasta tunti ja 45 minuuttia ennen starttia.

– Käytiin lääkärin kanssa asiasta, ja hän ei nähnyt mitään estettä kilpailemiselle, Manninen sanoi.

Povaa menestystä Pekingistä

Mannisen lisäksi Suomen joukkueessa kilpailivat Leevi Mutru, Ilkka Herola ja Eero Hirvonen. Konkari näkee lajin tulevaisuuden Suomessa hyvänä.

– Meillä on erittäin nuori ja vahva joukkue. Eero, Ilkka ja Leevi ovat 22-vuotiaita ja Arttu Mäkiaho vielä pari vuotta nuorempi. Ilkka ja Eero ovat ottaneet podiumsijoituksia tällä kaudella, Manninen muistutti.

Manninen uskoo, että nuorten miesten kehitys kohti huippua jatkuu.

– Ajatellaanpa neljän vuoden päähän Pekingin olympialaisiin. Jos toissapäivänä täällä oli palkintojenjaossa kolme Saksan lippua, niin väittäisin, että Pekingissä on kolme Suomen lippua podiumilla lähempänä toteutua kuin Saksan.

Mannisen uran loppu on lähellä. Hän aikoo kilpailla vielä ainakin Salpausselän kisoissa, mutta ensi vuoden MM-kisat eivät ainakaan nyt olleet hänen mielessään.

Mistä olet kaikkein ylpein?

– Tämän viimeisen puolentoista vuoden aikana olen ylpein siitä, että mielestäni olen pystynyt antamaan hyvää esimerkkiä joukkueen pojille. Olen yrittänyt omalla läsnäololla ja pienellä mentoroinnilla saada nostettua poikien suhtautumista kilpailemiseen. Siitä olen ylpeä, että olen saanut jotakin aikaan sen suhteen, Manninen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt