Yhdistetty

Suomen valmentajalta väkevä puheenvuoro Hannu Mannisen ja Janne Ahosen arvostelijoille – ”Haluan sanoa vielä sen...”

Julkaistu:

Pyeongchang 2018
Yhdistetyn maajoukkueen päävalmentajaa Petter Kukkosta harmitti Hannu Mannisen ja Janne Ahosen puolesta.
Päävalmentaja Petter Kukkonen seurasi tunteikkaana yhdistetyn joukkuekisan ankkuriosuutta. Suomen ankkurina kisassa oli 39-vuotias lajilegenda Hannu Manninen, joka hiihti maaliin kuudentena. Suomi jäi olympiakultaa juhlineesta Saksasta kaksi ja puoli minuuttia.

Kukkonen oli takavuosina Mannisen joukkuekaverin Suomen maajoukkueessa. Manninen oli aikoinaan myös Kukkosen esikuva.

Viimeisen puolentoista vuoden aikana Kukkonen on puolestaan valmentanut Mannista maajoukkueessa.

– On ollut kunnia saada tehdä nämä vuodet töitä hänen kanssaan. Jos ajatellaan jääkiekkoa, niin jokainen lätkävalmentaja ymmärtää, millaista on saada pudotuspeleihin tuommoinen kokenut pelaaja, joka tuo rauhallisuutta ja menestymisen kulttuuria joukkueeseen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hannu on pystynyt rauhoittamaan muita urheilijoita ja kertomaan juttuja vanhoilta hyviltä ajoilta, mitä silloin on tehty.

Kukkonen oli tyytyväinen Mannisen panokseen Pyeongchangissa. Hän nosti esille myös ärtymyksensä siihen, että jotkut ovat kyseenalaistaneet Mannisen olympiavalinnan mielekkyyden.

– Hannun kohdalla haluan sanoa vielä sen, että joku pieni joukko aina puhuu siitä, että minkä takia tuollaisia vanhoja urheilijoita, Janne Ahosia ja Hannu Mannisia, on täällä olympialaisissa mukana.

– Mielestäni on ikärasismia puhua niin. Minkä takia ihminen ei voi tavoitella omia unelmiaan ja tehdä sitä missä on hyvä ja mistä nauttii? Hän on mieletön urheilija, mieletön ihminen – olen todella ylpeä, että sain Hannun mukaan tähän joukkueeseen, Kukkonen sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt