Yhdistetty

Yhdistetyn mitaliunelma on karkaamassa – joukkuekilpailussa vaadittaisiin äärimmäistä venymistä

Julkaistu:

PYEONGCHANG 2018
Haaveiltu mitali yhdistetyn joukkuekilpailussa ei näytä realistiselta. Sen myöntää päävalmentajakin.
Vaikka Eero Hirvosen kaksi kuudetta sijaa ja Ilkka Herolan kahdeksas sija ovat olleet parasta suomalaista arvokisayhdistettyä aikoihin, joukkuepronssi Torinon olympiakisoissa 2006 lienee näidenkin kisojen jälkeen tuorein suomalaismitali tällä tasolla.

Hirvosen kolme pallisijaa maailmancupissa sekä Herolankin yksi kolmossija nostivat toiveita myös henkilökohtaisesta menestyksestä, mutta ennen kaikkea paukut oli ladattu torstain joukkuekilpailuun.

Suomi sijoittui neljänneksi joukkuekilpailussa Lillehammerissa joulukuussa ja tammikuussa Chaux-Neuvessa peräti kolmanneksi.

Odotukset eivät olleet haihattelua, mutta olympiakisoissa on totuus iskenyt silmille.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Hirvonen ei ole saanut suurmäessä kollegoiltaan sellaista tulitukea, että Suomi realismin pohjalta olisi mitaliehdokas torstaina.

– Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, ettei se tällä hetkellä kovin realistiselta näytä. Suuri yllätyshän meidän mitalimme olisi, päävalmentaja Petter Kukkonen myönsi.


Ongelma ei piile joukkuekilpailun 4x5 kilometrin hiihto-osuudella. Suomen kvartetti Hirvonen, Herola, Hannu Manninen ja Leevi Mutru esiintyy vahvasti hiihtosuksien päällä, mutta tällä hetkellä mäkihyppy sujuu vain Hirvoselta.

Tiistaina Hirvonen oli mäkiosuuden 7:s, Herola 28:s, Leevi Mutru sijalla 41 ja Arttu Mäkiaho 42. Hänen paikkansa ottaa torstaina Hannu Manninen.

Herola on tyystin kadottanut hyppynsä.

– Keulalla ponnistusliike jää liian lyhyeksi, ja hyppy nousee pystyyn. Tosi hienoa puuhaa korjata sitä arvokisoissa, Herola manasi.

Kukkonen arvelee Saksaa ja Norjaa joukkuekilpailun ylivoimaisiksi ryhmiksi ja niiden jälkeen Suomea vahvemmiksi myös Itävallan, Japanin ja ehkä Ranskan.

– Eeroa lukuun ottamatta muiden pitäisi pystyä hyppäämään 10–15 metriä pidemmälle kaksi kertaa. Aikaa on noin 40 tuntia. Kuinka todennäköistä se on, sitä voi jokainen pohtia, Kukkonen sanoi tiistaina.


Sotshin surkeiden olympiatulosten jälkeen 2014 Kukkonen pohti vahvasti julkisuudessa asemaansa ja antoi itselleen verbaalista raippaa.

Nyt odotukset olivat aivan toista luokkaa, eikä niihin päävalmentajan mielestä ole vastattu.

– Sanoin medialle jo avausinfossa, että ikuisesti ei voi selittää sillä, että on nuori joukkue. Jossain vaiheessa on alettava iskeä tulosta tiskiin.

– Jos ei siihen torstaina pystytä, sitten on taas neljä vuotta aikaa uhota, miten seuraavissa kisoissa käy.

Yhdistetyn joukkuekisan mäkiosuus alkaa torstaina kello 9.30. Hiihto-osuus alkaa kello 12.20.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt