”Se löi silmille” – näin Eero Hirvonen kuvaili hetkeä, jona ymmärsi olympiamitalin karkaavan - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

”Se löi silmille” – näin Eero Hirvonen kuvaili hetkeä, jona ymmärsi olympiamitalin karkaavan

Takaa-ajo vei mehut laukaalaisesta, tuoreet miehet loikkasivat viimeisessä mäessä tylysti karkuun.

Eero Hirvonen ei saavuttanut mitalia. Hän jäi kuudenneksi.

20.2.2018 17:35

Vaikka ajatus kahdesta kuudennesta sijasta olympiakisojen henkilökohtaisissa kilpailuissa olisi vielä tasan vuosi sitten ollut Eero Hirvoselle hieman optimistinen, kuluvan kauden erinomainen menestys maailmancupissa nosti terveesti 22-vuotiaan Laukaan Valkolan kylän ylpeyden nälkää. Hirvonen marssi tiistai-iltana jälkimmäisen kuutossijansa jälkeen haastattelualueelle pettyneenä miehenä.

Hirvonen hiihti varsinkin kilpailun kolmannella kierroksella lähes kävelyvauhtia edenneen kärkiporukan yksin kiinni. Kilpailun kulku kuitenkin merkitsi, että mäkiosuuden jälkeen keulaa 44 sekunnin päästä jahdannut suomalainen oli viimeisessä ylämäessä kypsä mies, kun tuoreet miehet karkasivat.

– Takaa-ajo nosti tietysti maitohappotasoni korkeammaksi kuin muiden, vaikka yritin sitä siellä peesissä hieman tasata. En onnistunut siinä niin hyvin kuin olisin kuvitellut.

Viimeiseen ylämäkeen asti ennen pitkää stadionin laskua Hirvonen uskoi unelmaansa, mutta kun saksalainen kolmoisvoittoryhmä Johannes RydzekFabian RiessleEric Frenzel iski Norjan Jarl Magnus Riiberin kera loikkavaihteen päälle, peli oli muutamassa sekunnissa pelattu.

– Kyllä siinä mäessä kaikenlaisia tähtiä näkyi silmissä. Se löi silmille, kun näki mitaliunelman karkaavan. Se tunne lisäsi tuskaa reidessä entisestään.

Hirvonen kilpailee Pyeongchangissa vielä torstaina joukkuekilpailussa, mutta Suomen mahdollisuudet odotettuun mitaliin näyttävät henkilökohtaisten kilpailujen jälkeen heikoilta.

Päävalmentaja Petter Kukkonen myönsi, että odotti Hirvoselta hieman parempaa.

– Olen ja en ole tyytyväinen. Eero on nyt maailman kuudenneksi kovin urheilija tässä lajissa, ja se on äärimmäisen kunnioitettavaa. Mutta aivan parhaalle tasolleen hän ei täällä vielä ole pystynyt.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?