Yhdistetty

Eero Hirvonen oli yhdistetyn kuudes – sijoitus ei tyydyttänyt: ”Yhtä tyhjän kanssa!”

Julkaistu:

Suomen yhdistetyn kärkinimi Eero Hirvonen jahtasi tiukasti mitalia, mutta joutui pettymään.
Äkkiseltään voisi ajatella, että kuudes sija olympialaisissa olisi loistava tulos 22-vuotiaalle ensikertalaiselle, joka on vasta parin viime kauden aikana noussut kolkuttelemaan maailman kärjen portteja. Eero Hirvonen huokui kuitenkin pettymystä hiihto-osuuden jälkeen.

– Yhtä tyhjäähän fiilis tässä on, Hirvonen aloitti.

Miten ihmeessä nuori mies voi ajatella noin?

Tai ehkä se kertoo kaiken oleellisen siitä kunnianhimosta ja tavoitteellisuudesta, jolla Laukaan mies hommia paiskii.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Niin, joku voi toki ajatella, että kuudes sija olympialaisissa on hyvä. Mutta mulle se on yhtä tyhjän kanssa, hän latasi.

Laukaan mies oli kuudes mäessä ja jäi rajusta yrityksestä huolimatta samalle sijalle kympin hiihtolenkin jälkeen. Hän oli mäen jälkeen kärkeä 50 sekuntia perässä, mutta kuroi eroa kiinni aluksi huimasti. Sitä oli parhaimmillaan enää reilut kymmenen sekuntia.

– Riskillä mentiin. Jouduin hiihtämään ensimmäiset puolitoista kierosta (2,5 km:n reitti) täysillä ja yksi, joten se oli tällä kertaa vähän liikaa, jotta olisi riittänyt paukkuja pitemmälle, Hirvonen linjasi.

Herolalta samaa tekstiä

Olympiavoittoon runnoi Saksan kokenut Eric Frenzel ennen Japanin Akito Watabea ja Lukas Klapferia. Ilkka Herola oli kahdeksas, Hannu Manninen 23:s ja Arttu Mäkiaho 36:s. Myös Herola oli hämmentävän pettynyt suoritukseensa.

– Ei jäänyt jälkipolville paljon kerrottavaa, Herola sanoi.

– Hiihto oli ok, moni oli syönnillään. Mutta onhan se uskomatonta, miten onnistunut saamaan mäessä flopin aikaiseksi. Iso pettymys.