Olympialaisiin valmistautuvalla Hannu Mannisella pieni päänvaiva – ”Se olisi suurin virhe tässä vaiheessa”

Julkaistu:

yhdistetty
Hannu Mannisen osallistuminen Seefeldin maailmancupiin on vaakalaudalla.
Uransa kuudensiin talviolympialaisiin valmistautuva Hannu Manninen, 39, satsaa tällä hetkellä täysipäiväisesti yhdistettyyn.

Siviiliammatikseen lentäjänä työskentelevä Manninen on saanut työnantajaltaan Finnairilta vapaata Pyeongchangin talviolympialaisten päättymiseen saakka, ja lajinsa elävä legenda halajaa kilpailemaan.

Maailmancup jatkuu tulevana viikonloppuna Itävallan Seefeldissä kolmella henkilökohtaisella kilpailulla, mutta Mannisen osallistuminen kilpailuihin on vaakalaudalla.

– Tarkoitus oli lähteä Seefeldiin jo sunnuntaina, mutta sain viikonloppuna flunssan oireita. Päätän tiistai-iltana, lähdenkö reissuun ollenkaan, Manninen kertoi Ilta-Sanomille.

Mannisen mukaan flunssa oireilee kurkkukipuna ja lihaksiston tukkoisuutena, ei kuumeena. Toistaiseksi varmaa on ainoastaan se, että puolikuntoisena kilpaileminen ei tule kysymykseen.

– Se olisi suurin virhe tässä vaiheessa, Manninen alleviivaa.

Yhdistetyn maajoukkue lentää Pyeongchangiin 8. helmikuuta ja viettää sitä ennen neljä päivän viimeistelyleirin Lahdessa.

– Tietysti tämä on pieni päänvaiva, mutta pieleen ei mene, jos jätän kisat väliin ja parantelen itseni täyteen kuntoon, Manninen sanoi.

Yhdistetyn henkilökohtaiset olympiamatkat kilpaillaan 14. ja 20. helmikuuta, ja joukkuekilpailu päättää urakan 22. helmikuuta. Silloin Mannisen tavoitteena on juhlia olympiamitalia.

– Tavoite pitää edelleen, yhdeksänkertainen arvokisamitalisti sanoi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt