Ilkka Herola laihtui kohtalokkaasti kisaviikonlopun aikana – ”Ei auta marista, säännöt on säännöt” - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Ilkka Herola laihtui kohtalokkaasti kisaviikonlopun aikana – ”Ei auta marista, säännöt on säännöt”

Ilkka Herola hylättiin sunnuntaina yhdistetyn maailmancupin kilpailusta liian ilmavan hyppypuvun vuoksi.

Ilkka Herola hylättiin sunnuntaina Val di Fiemmessä.­

14.1.2018 20:56

Ennen sunnuntain kilpailua yhdistetyn maailmancupissa kymmenentenä ollut Ilkka Herola koki rajun vastoinkäymisen aamupäivän mäkiosuuden jälkeen.

Herola, 22, nimittäin hylättiin Italian Val di Fiemmessä käydystä kilpailusta liian ilmavan hyppypukunsa vuoksi.

Perjantaina Herola oli henkilökohtaisessa kilpailussa 12:s ja lauantaina Eero Hirvosen kanssa joukkuesprintin neljäs.

Rankka kilpailurupeama oli verottanut ratkaisevia senttejä vyötäröltä.

– Kaksi kisaa oli jo alla, niin oli pari senttiä vyötärö kaventunut. Puvussa oli pari senttiä liikaa. Ei auta marista, säännöt on säännöt, Herola kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse.

Herolan vahvuudet ovat hiihtopuolella ja hän onkin keskittynyt harjoittelussa eritoten mäkihyppyyn.­

– Vyötärönympärysmitan takia minut hylättiin. Siinä olevan vyön pitää nykyään olla ihonmyötäinen. Vielä viime kaudella siinä oli kolmen sentin toleranssi, hän jatkoi.

Yleensä yhdistetyn maailmancup-viikonloppuun kuuluu kaksi kilpailua. Tällä kertaa niitä oli kuitenkin poikkeuksellisesti kolme. Herola ei kuitenkaan osannut arvata sen vaikuttavan ratkaisevasti mittoihinsa.

– Kyllä se (vyö) totta kai tarkistetaan aina ennen kisaviikonloppua, mutta en ole ruvennut sitä kesken viikonloppujen mittailemaan.

Vahvana hiihtäjänä tunnettu Herola olisi lähtenyt ladulle kohtuullisen hyvistä asemista, noin 20. sijan hujakoilta. Hylkäyksen takia hän menetti arvokkaita cup-pisteitä ja putosi kokonaiskilpailussa sijalle 15.

Eero Hirvonen taisteli sunnuntain kilpailussa loppuun asti palkintokorokesijoituksesta, mutta taipui loppukirissä viidenneksi.

Yhdistetyn maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Ranskan Chaux-Neuvessa. Siellä on ohjelmassa yksi henkilökohtainen ja yksi joukkuekilpailu.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?