Yhdistetty

Lähes 8 vuoden putki poikki? Eero Hirvoselta loistava onnistuminen mäessä – ”Nyt on paikka iskeä!”

Julkaistu:

Yhdistetty
Vuosi vaihtui, mutta Suomen ykköstykin huippuvire kestää.
Yhdistetyn maailmancup jatkuu tänä viikonloppuna Italian Val di Fiemmessä.

Kun perjantain kilpailun mäkiosuus on hypätty, kisaa johtaa Norjan Jarl Magnus Riiber. Hän hyppäsi HS135-mäestä 134 metriä ja sai suorituksestaan 143,9 pistettä.

Suomen aikaa kello 14.30 alkavalle hiihto-osuudelle toisena lähtee Riiberin maanmies Espen Andersen. Eroa norjalaisten välillä on vain sekunti.

Tällä kaudella jo kolmesti palkintokorokkeelle noussut Suomen Eero Hirvonen onnistui myös loistavasti. Hän hyppäsi 129,5 metriä ja sijoittui mäkituloksissa neljänneksi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Eroa Riiberiin kertyi vain 29 sekuntia. Hirvonen ei ole aiemmin kuluvalla sesongilla sijoittunut mäessä yhtä hyvin kuin nyt.

– Se oli ehdottomasti parasta Eeroa tällä kaudella. Nyt on paikka iskeä, Suomen päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi Ilta-Sanomille puhelimitse Val di Fiemmestä ja viittasi voittotaisteluun.

Kukkonen arvioi, että ykköstila ratkeaa vasta kiritaistelussa.

– Johannes Rydzek, Jörgen Gråbak, Eric Frenzel ja Fabian Riessle ovat todennäköisesti Eeron päävastustajat, valmentaja sanoi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suomen edellinen ykköstila maailmancupista on maaliskuulta 2010.

Perjantaina Val di Fiemmen mäkikisassa toiseksi paras suomalainen oli Arttu Mäkiaho, 24:s. Hän lähtee ladulle 1.39 Riiberin jälkeen.

Ilkka Herola jäi mäessä sijalle 32, Hannu Manninen oli 45:s ja Leevi Mutru 48:s.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt