Maajoukkueen valmentaja tuohtui Mika Kojonkosken kohtelusta: ”Saa kuraa niskaan, tekee mitä tahansa” - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Maajoukkueen valmentaja tuohtui Mika Kojonkosken kohtelusta: ”Saa kuraa niskaan, tekee mitä tahansa”

Olympiamitalia jahtaava yhdistetyn joukkue on saanut Mika Kojonkoskelta tärkeää apua mäkivalmennuksessa.

Petter Kukkonen (oik.) tuohtui Mika Kojonkosken (vas.) kohtelusta.

22.11.2017 17:59

Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoskea on arvosteltu viime vuosina rajusti. Arvostelu yltyi, kun Suomen tulos Rion olympiakisoissa 2016 oli kaikkien aikojen pohjanoteeraus mitaleilla laskettuna.

Kaikki eivät arvostelijoihin yhdy, kuten vahvassa nousukiidossa olevan yhdistetyn maajoukkueen päävalmentaja Petter Kukkonen.

– Mika on urheilupomo, jolle tulee helposti paskaa niskaan, tekee hän mitä tahansa, Kukkonen jyrähtää tämän viikon Urheilulehdessä.

Edelleen kovan luokan valmentaja

Kukkonen pyysi Kojonkosken keväällä auttamaan yhdistetyn joukkuetta mäkihypyssä, joka on ollut hiihdossa kovakuntoisen joukkueen Akilleen kantapää.

– En ihmettele ollenkaan, miksi hän on aikanaan ollut maailman paras mäkivalmentaja. Hänellä on aivan uskomaton tatsi valmennettaviin ja edelleen halu oppia myös itse, Kukkonen sanoo.

Kojonkoski on ollut yhdistetyn maajoukkueen kaikilla leireillä kesällä ja syksyllä. Muina aikoina mäkivalmennuksesta vastaa Jarkko Saapunki.

Mäkipuolella närästystä?

Kojonkosken hyppääminen menestyskiidossa olevan yhdistetyn joukkueen mukaan on kerrottu herättäneen närää mäkipuolella.

– Joku kerkesi sitä jo liioittelemaan. On totta, että hän ei ole ollut niin paljon mäkipuolella, mutta ilmeisesti he eivät ole kokeneet tarvitsevansa häntä, Kukkonen sanoo.

– Urheilujoukkueiden sisällä on aina jotain, mutta asia on ihan hyvällä tavalla keskusteltu.

Ratkaiseva apu olympiakomiteasta

Kukkosen mielestä Kojonkoskea ja olympiakomiteaa on ryvetetty liikaa.

– Voin rehellisesti sanoa, että ilman heitä meitä ei olisi edes olemassa. Jos joku ei olisi uskonut meihin 3–4 vuotta sitten, tätä tarinaa ei olisi voinut rakentaa. Olemme saaneet olympiakomiteasta psyykkisen valmennuksen, Kihun palvelun ja lisäksi Mikan rooli on ollut erittäin tärkeä.

Yhdistetyn joukkueen kovana tavoitteena on nousta lajin parhaaksi joukkueeksi maailmassa. Urheilijat ovat sen ikäisiä, että eväitä on hallita lajia jopa kymmenisen vuotta tällä ryhmällä.

– Jos maastohiihto on Suomen ammattimaisin joukkue, niin emme ole paljon perässä, voi verrata mihin lajiin tahansa. Rahaa ei liiku paljon, mutta nämä pojat ovat timantinkovia urheilijoita. Tulos tulee varmasti jossain vaiheessa.

Lisää Petter Kukkosesta tämän viikon Urheilulehdessä. Lehden ja sen näköisversion voit tilata täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?