Jatkuuko ura ensi talven olympialaisiin? Hannu Manninen kertoi aikataulunsa – ”Nyt on vakavan harkinnan paikka”

Julkaistu:

Yhdistetty
Yhdistetty: Lahden MM-kisoihin palannut Hannu Manninen, 38, pohtii uransa jatkamista. Hän saattaa kilpailla ensi talvena Pyeongchangissa.
Vuosi sitten Hannu Manninen oli päivätöissä liikennelentäjänä. Kolmilapsisen perheenisän arjessa yhdistetty näkyi vain muutamina kommentaattorikeikkoina MTV:n tv-lähetyksissä.

Toissa sunnuntaina Manninen, 38, ankkuroi Lahden hiihtostadionilla Suomen viestijoukkueen MM-viitoseksi, eroa pronssimitaliin jäi vain 14 sekuntia. Sen jälkeen Manninen pääsi vielä henkilökohtaiseen kilpailuun, jossa sijoitus oli 24:s.

– Kisat olivat kokemuksena upeat. Oli mahtava tunne kilpailla pitkästä aikaa kotiyleisön edessä, Manninen kertasi Ilta-Sanomille sunnuntaina.

Kun Janne Ahonen, 39, ilmoitti päivää aiemmin joukkuemäen jälkeen jatkavansa mäkihyppyuraansa, monen mielessä kävi, mahtaako vuotta nuorempi Manninen tehdä saman?

– Tämänhetkisillä tuntemuksilla en ole tehnyt päätöksiä vielä jatkon suhteen, Manninen sanoi ja vahvisti, ettei kilpaile yhdistetyssä enää tällä kaudella.

– Työaikataulut painavat päälle siinä määrin, ettei minulla ole edellytyksiä osallistua Oslon, Trondheimin ja Schonachin maailmancupin kisoihin.Mannisen MM-projekti vei miehestä mehut. Tämä on ymmärrettävää, kun vilkaistaan hänen kuluneen vuoden ohjelmaansa. Lähes kuuden vuoden kilpailutauolta palannut Manninen ehti perhekiireiden keskellä opiskella itsensä Finnairin lentäjäksi, lentää reittilentoja muun muassa Dubaihin ja harjoitella itsensä samalle viivalle itseään 16–19 vuotta nuorempien urheilijoiden kanssa.

Kahden MM-startin lisäksi Manninen kilpaili maailmancupissa neljästi ollen parhaimmillaan 18:s. Muut sijat olivat 35, 36 ja kerran kohtalona oli kisasta karsiutuminen.

– Nyt on vakavan harkinnan paikka. On analysoitava kotiväen kanssa, oliko tämä kaikki sen arvoista.

Porkkanana siintävät vuoden kuluttua Etelä-Korean Pyeongchangissa järjestettävät talviolympialaiset. Mannisen palkintokaapista löytyy jo olympiamitalien värisuora, mutta liekki kilpailemiseen ei ole sammunut.

– Tilanne on fifty-fifty, Manninen myönsi.

Vaikka Mannisen lentotyöt eivät anna myöten lopputalven yhdistetyn kilpailuille, nummelalainen nähdään vielä ladulla numerolappu rinnassaan.

– Aion fiilistellä kauden loppuun. Minua on jo vähän houkuteltu maastohiihdon SM-kisoihin Kontiolahdelle, jossa olisi mukava päästä hiihtämään viestiä Ounasvaaran Hiihtoseuran ykkös- tai kakkosjoukkueessa, Manninen kertoi.

Kontiolahden SM-viikonloppuna (31.3.–2.4.) on odotettavissa myös päätös, lähteekö Manninen tosissaan olympiaprojektiin.

– Jos päädyn jatkamaan, päätös on tehtävä hyvissä ajoin, koska huhti-toukokuu pitäisi käyttää harjoituksellisesti hyödyksi.

– Kuviot ovat selvillä viimeistään Kontiolahden viikonlopun jälkeen, Manninen sanoi.