Norjalaiset raivostuivat yhdistetyn loppuratkaisusta: ”Skandaali!” - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Norjalaiset raivostuivat yhdistetyn loppuratkaisusta: ”Skandaali!”

Yhdistetyn ratkaisuhetket saivat norjalaiset kiroilemaan ladulla ja kotisohvilla.

Norjan Magnus Krog joutui seuraamaan sivusta Saksan Johannes Rydzekin ja Eric Frenzelin kultajuhlia.­

3.3.2017 19:50

Norjassa ei olla tyytyväisiä yhdistetyn parisprintin loppuratkaisuun. Syy tähän on ratkaisuhetkillä ladulla hiihdellyt venäläisurheilija.

Norjan Magnus Krog ja Saksan Johannes Rydzek olivat tulossa loppusuoralle ratkaisemaan MM-kullan kohtalon, kun vasta viimeiseen vaihtoon matkalla ollut Venäjän Samir Mastjev osui kaksikon tielle.

Kisassa toisena ollut Rydzek ohitti norjalaisen sisäkautta, kun tämä valmistautui ohittamaan Mastjevin ”kierroksella”. Edelle päässyt saksalainen ei enää luopunut kärkipaikasta, vaan hiihti jo kisojen neljänteen MM-kultaansa.

Norjalaiset olivat tapahtuneesta raivoissaan.

VG otsikoi sattumuksen verkkosivuillaan kissankokoisin kirjaimin skandaaliksi. Samaa sanaa käytti otsikossaan myös Aftenposten.

Norjalaisten mielestä venäläisellä ei olisi pitänyt olla mitään asiaa kultataistelun keskelle. Samaa mieltä olivat järjestäjät. VG:n jutun pääkuvassa näkyy, kuinka suomalaistoimitsija yritti turhaan viittoilla Mastjevia pois nopeampien kilpailijoiden alta.

– On skandaali, että venäläinen on tuossa, Norjan yleisradion kommentaattori, olympiavoittaja Fred Börre Lundberg sanoi.

Pian episodin jälkeen Mastjev siirtyi syrjemmälle, mutta vahinko oli norjalaisten silmissä jo tapahtunut.

– Kiroilin kunnolla, kun tulin maaliin, Krog tunnusti norjalaismedialle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?