Hannu Manninen innostui MM-kisoista – lähtee Ranskan maailmancupiin - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Hannu Manninen innostui MM-kisoista – lähtee Ranskan maailmancupiin

Lahdessa viikonloppuna käytyjen kisojen piti olla Hannu Mannisen ainoa näyttöpaikka MM-kisoja varten, mutta erinomainen lauantai sai 38-vuotiaan konkarin rukkaamaan kalenteriaan.

Hannu Manninen kilpailee seuraavan kerran Ranskassa.

9.1.2017 15:52

Jos kotona odottavat 3-, 5- ja 8-vuotiaat pojat ja siviilityönä on lentoperämiehen vaativa työ, ammattimainen urheilu ei onnistu. Pärjätä voi siitä huolimatta, mikäli omaa hyvät geenit. Hannu Manninen näytti viikonloppuna Lahdessa, että suhteellisen vähäiselläkin harjoittelumäärällä voi nousta kärkipäähän – ainakin yhdistetyssä.

38-vuotias Manninen tuli ja näytti nuorimmilleen, kuinka suksi kulkee. Lauantain kisassa Manninen oli ladulla suomalaisista nopein ja koko porukan neljäs.

– Hannun hiihtokunto on rautainen harjoitustaustaan nähden, päävalmentaja Petter Kukkonen sanoo.

Eikä hyppääminenkään ollut aivan toivotonta.

– Tiistaina ja keskiviikkona harjoitusleirillä hypyt olivat ihan ok. Niiden siirtäminen kilpailuun on sitten eri asia, Kukkonen muotoilee.

Sakkorinki Nizzan kautta

Sunnuntaina vanhan miehen energiat olivat jo hieman kuluneet, eikä hyppy kantanut varsinaiseen kisaan asti.

Toisin kuin muut kilpailijat, Manninen kävi heittämässä kisaviikolla pienen lisälenkin.

– Siviilityökin pitää hoitaa. Hannu joutui leirin ja kilpailujen välillä käymään Nizzassa, Kukkonen kertoo Mannisen torstaipäivän ohjelmasta.

Vaikka muut yhdistetyn maajoukkueurheilijat ovat pikemmin poikia kuin miehiä, Manninen viihtyi porukassa. Niin hyvin, että hän kävi kalenterinsa läpi uudelleen lähiviikkojen osalta.

– Ja sieltä saatiin tilaa yhdelle kisaviikonlopulle, Kukkonen sanoo.

Manninen on mukana, kun yhdistetyn kisasirkus saapuu Ranskan Chaux-Neuveen 21.–22. tammikuuta.

– Hannun näyttö Lahdessa oli jo aika vahva, mutta on hyvä, että hän saa alleen toisen kisaviikonlopun, Kukkonen myhäilee.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?