Hannu Mannisen, 38, suoritus mykisti: ”Muiden maiden valmentajat pyörittelivät päätään”

Julkaistu:

Yhdistetty
Yhdistetyn lajilegenda palasi vakuuttavasti hiihtoladulle.
Yhdistetyn olympiavoittaja Hannu Manninen palasi lauantaina Lahdessa maailmancup-kisoihin. Manninen sijoittui suomalaisittain hienosti menneessä kilpailussa 18:nneksi.

Sijoitus ei ollut kuitenkaan pääosassa. 38-vuotiaan lajilegendan huikea hiihtovauhti nousi yhdeksi lauantain kuumimmista puheenaiheista.

Mannisen hiihto-osuuden aika (27.18,6) oli suomalaisista nopein ja koko kilpailun neljänneksi nopein. Se yllätti täysin myös yhdistetyn päävalmentajan Petter Kukkosen.

– Olihan se mykistävä hiihto. Siinä on se syy, minkä takia hän on joskus ollut lajissaan maailman paras. Hän on poikkeuksellinen yksilö, Kukkonen kehui lauantai-iltana Ilta-Sanomille.


– Tiesin, että Hannu on suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta en uskonut, että hän pystyy hiihtämään vielä noin kovaa. Hän voitti Ilkan (Herolan) ja Eeronkin (Hirvosen) hiihtoajoissa.

Kukkosen mukaan Mannisen hiihtovire yllätti kaikki, mukaan lukien vuoden 2007 maailmanmestarin itsensä.

– Muiden maiden valmentajat ja kollegat pyörittelivät päätään, että on se uskomaton kaveri. En usko, että Hannu itsekään ihan uskoi, että menisi näin hyvin.

Syitä vauhdin takana

Manninen on ollut sivussa kovista kansainvälisistä kilpailuista lähes kuusi vuotta. Miten on mahdollista, että hänen hiihtovauhtinsa on edelleen koko kilpailujoukon parhaimmistoa?

Kukkonen nostaa esiin Mannisen synnynnäisen lahjakkuuden ja intohimon urheiluun.

– Pitää muistaa, että hän on superlahjakkuus tässä lajissa. Se lahjakkuuden pohja ei ole hävinnyt mihinkään. Lisäksi hän on pitänyt kuntoaan tosi hyvin yllä.


Triathlonia useamman vuoden harrastaneen Mannisen peruskunto on rautainen, mikä on edesauttanut myös paluuta yhdistetyn pariin.

– Hannu on kuitenkin voittanut triathlonissa ikäluokkansa Suomen mestaruuksia, Kukkonen muistutti.

Mihin Hannu Manninen voi vielä yhdistetyssä yltää?

– Se on kysymys, joka polttelee minunkin mieltäni. Tiedän, että mäessä Hannu pystyy nykykunnossa paljon parempaan. Se vaatii, että hyppyyn pitää saada kymmenen metriä lisää mittaa.


Lauantain maailmancupin kilpailu oli kaikkiaan Suomen joukkueelta loistosuoritus. Toiseksi sijoittunut Eero Hirvonen nousi ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin palkintokorokkeelle, Ilkka Herola oli yhdeksäs ja Leevi Mutru 13:s.

Kukkonen jakoi kiitosta myös joukkueen taustatiimille.

– Suksien huolto onnistui erityisen hyvin, mikä mahdollisti osaltaan Hannunkin hiihtoajan. Kaikilla urheilijoillamme oli erittäin hyvä hiihtopäivä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt