Hannu Mannisella hankala paluu maailmancupiin – ”En ole ikinä hypännyt noin hiljaisella vauhdilla” - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Hannu Mannisella hankala paluu maailmancupiin – ”En ole ikinä hypännyt noin hiljaisella vauhdilla”

Norjan Jarl Magnus Riiber pakottaa ylivoimaisella hyppykunnollaan muut yhdistetyn hiihtäjät hankalaan tilanteeseen. Hän lentää hyppyreistä niin pitkälle, että järjestäjät joutuvat pudottamaan ylämäen vauhdit ennenkokemattoman alas.

Hannu Manninen oli 49:s.­

6.1.2017 17:25

Lahden maailmancupin harjoituksissa Riiber ponnisti suurmäestä 133 metrin hypyn. Iltapäivällä hypätyssä maailmancupin varakilpailussa ja karsinnassa vauhti otettiin lavalta kahdeksan, mikä oudoksutti Riiberin kilpakumppaneita, myös suomalaisia.

– Näin hiljaisella vauhdilla on henkisesti haastava kilpailla, kun tietää, että tarvitsee tosi hyvän hypyn päästäkseen pitkälle, maailmancupissa 14:ntenä oleva Ilkka Herola kuvasi tilannetta.

– Hyppyyn ei tarvitse paljoakaan ylimääräistä kisapuristusta, kun se tulee jo kumpuun.

Eero Hirvonen on maailmancupin pisteissä parhaana suomalaisena 12:s. Hän kärsi samasta ongelmasta.

– En ole ikinä hypännyt tästä mäestä noin matalalta lähtölavalta. Kyllä tämä on ihan poikkeustilanne, Hirvonen vahvisti.

Maailmancupiin lähes kuuden vuoden taon jälkeen palaava Hannu Manninen oli vielä suuremmissa vaikeuksissa.

– En ole ikinä hypännyt noin hiljaisella vauhdilla, Manninen ihmetteli.

– Hidas vauhti aiheuttaa ponnistusvaiheessa tunnottomuutta.

Manninen antoi kuitenkin Riiberille samalla tunnustuksen.

– Ylivoimansa ansiosta hän pääsee nyt määräämään hyppyvauhdit, Manninen totesi.

Riiber oli varakilpailun ja cupin karsinnan paras 123,5 metrin ja 136,3 pisteen hypyllään. Hirvonen oli 110,5 metrin hypyllä 11:s ja Herola samanmittaisella hypyllä 16:s. Hiihtovauhdissa suomalaisten ero Riiberin olisi reilut kaksi minuuttia.

Manninen tömähti 90 metriin ja pääsi 49:ntenä niukasti karsinnasta 50 kilpailijan maailmancupiin. Suomalaisista kukaan ei karsiutunut.

Oberstdorfin MM

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?