Olympiavoittaja Hannu Manninen, 38, huippukisaan vuosien tauon jälkeen – näin päävalmentaja perustelee - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Olympiavoittaja Hannu Manninen, 38, huippukisaan vuosien tauon jälkeen – näin päävalmentaja perustelee

Hannu Manninen kilpailee ensi viikolla maailmancupissa ensimmäisen kerran lähes kuuteen vuoteen.

Hannu Manninen on voittanut urallaan mm. olympiakultaa.

29.12.2016 12:34

Kun Hannu Manninen alitti yhdistetyn maailmancupin osakilpailun maalivaatteen Lahdessa 12. maaliskuuta 2011, sen piti ehdottomasti olla lajilegendan viimeinen kilpailu tällä tasolla.

Mutta loppiaisena Manninen palaa korkeimmalle kansainväliselle tasolle, kun hän osallistuu maailmancupin henkilökohtaiseen osakilpailuun 192. ja 193. kerran.

Päävalmentaja Petter Kukkonen kertoi torstaina IS:lle valinneensa Mannisen A-maajoukkueeseen ja kahteen Lahdessa käytävään maailmancupin osakilpailuun. Kumpikin on tärkeä näyttökilpailu Lahden MM-kisoihin.

– Arttu Mäkiahon ja Eero Hirvosen hyvien otteiden ansiosta kiintiöurheilijamääräme nousee maailmancupissa kahdesta neljään. Hannu saa nyt Lahteen noista uusista paikoista toisen, neljäs urheilija on Ilkka Herola. Lisäksi mukana on neljän urheilijan kansallinen ryhmä, kun kyse on kotimaan osakilpailuista.

”Hannu voitti puolentoista minuutin erolla”

Kukkosen mukaan Manninen on antanut kiistattomat näytöt kuulumisestaan Suomen ykköskvartettiin.

– Kun Lillehammerissa joulukuun alussa kilpailtiin maailmancupia, kotiin jääneet maajoukkuemiehet pitivät Vuokatissa koekilpailun. Hannu voitti sen puolentoista minuutin erolla seuraavaan, 9-kertaisen arvokisamitalistin ja maailmancupin 4-kertaisen kokonaisvoittajan nykykunnosta innoissaan oleva päävalmentaja kertoo.

Manninen suoritti koekilpailun myös torstaina, tällä kertaa Lahdessa, jonne maajoukkue kokoontuu leirille ensi tiistaina.

– Hannun lisäksi mukana ovat Leevi Mutru, Mikke Leinonen ja Jim Härtull.

Manninen ahertaa vielä ennen maajoukkueleiriä ilmeisimmin leipätöissään. Näillä näkymin hän viettää uuttavuotta Dubaissa, jonne ja josta lentää Finnairin koneen. Perheenisän ja ammattilentäjän aika urheiluun on ollut kortilla, ja Manninen on elänyt todella aikataulutettua elämää toteuttaakseen MM-haaveensa.

Suomen Samppa Lajunen, Jaakko Tallus, Hannu Manninen ja Jari Mantila voittivat olympiakultaa Salt Lake Cityssä 2002.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?