Katseet kääntyvät Helsinki–Vantaan lentokentällä – Hannu Manninen aloitti uudessa työssään - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Katseet kääntyvät Helsinki–Vantaan lentokentällä – Hannu Manninen aloitti uudessa työssään

Yhdistetyn olympiavoittaja ja maailmanmestari Hannu Manninen läpäisi opiskelut.

Arkistokuva Hannu Mannisesta vuodelta 2014.­

28.11.2016 15:24

Vuodesta 2011 asti liikennelentäjänä toiminut Hannu Manninen, 38, on aloittanut lentoperämiehen työt Finnairilla.

Kun muu Suomen yhdistetyn maajoukkue taisteli maailmancupin pisteistä Rukalla viikonloppuna, Manninen lensi Finnairin Airbus A320 -konetta Suomen ja Itävallan välillä.

– Aloitin työt sunnuntaina. Ensin lennettiin Helsingistä Wieniin ja takaisin sekä lopuksi Helsingistä vielä Ouluun, jossa oltiin yötä. Tänään aamulla (maanantaina) lennettiin takaisin Helsinkiin ja tehtiin vielä yksi Helsinki–Oulu–Helsinki-keikka, Manninen kertoo Ilta-Sanomille.

Manninen myöntää, että osa lennolle odottaneista suomalaismatkustajista kiinnitti häneen huomiota.

– Terminaalissa kävellessä ja portilla muutama pää kääntyy aina, mutta olen tottunut siihen.

Lahden MM-kisoihin mielivä Manninen pääsee joulukuussa harjoittelemaan muiden suomalaisten kanssa, sillä silloin työkalenterissa on normaalia väljempää.

– Uudenvuodenaattona on tiedossa lento Dubaihin. Muuten työpäiviä on vain viisi.

Mahtavaa, Eero!

Manninen on yhdistetyn maailmancuphistorian menestynein urheilija 48 osakilpailuvoitollaan. Niistä viimeisin tuli Lahdessa maaliskuussa 2011. Sen jälkeen suomalaiset eivät ole juhlineet lajin korkeimmalla korokkeella, ja podiumille ylipäätään ovat yltäneet vain jo uransa päättänyt Janne Ryynänen (Ruka 2011) ja Ilkka Herola (Lillehammer 2015).

Viime lauantaina lista oli täydentyä, kun 20-vuotias Eero Hirvonen järjesti jättiyllätyksen sijoittumalla kauden avauskisassa neljänneksi. Hirvonen jäi palkintosijasta vain reilut kaksi sekuntia.

Eero Hirvonen murtautui viikonloppuna yhdistetyn eliittiin.­

– Se oli Eerolta todella upea suoritus. Siitä jäi itsellekin mahtavat fiilikset. Minulla oli lauantaina sellainen kutina, että Eero pystyy taistelemaan kärkisijoista mäkiosuudella, sillä hän oli kuitenkin väläytellyt hyppykuntoaan jo kesä-GP:ssä. Mutta hiihtosuoritus löi kyllä ällikällä, Manninen hehkuttaa.

Rukalla Hirvonen kertoi IS:lle pitävänsä Mannista esikuvanaan.

– Kun joskus 12-vuotiaan aloittelin yhdistettyä, en olisi ikinä uskonut, että joskus kilpailisin suuren esikuvani kanssa samoissa kisoissa. Nyt se on mahdollista, Hirvonen kertoi.

Manninen arvostaa 18 vuotta nuoremman kilpailijansa sanoja.

– Onhan se hienoa kuulla, että hän on seurannut uraani ja saanut siitä vaikutteita, jotka ovat vieneet häntä eteenpäin. Sanat lämmittävät sydäntä ja antavat intoa. Haluan olla mukana toteuttamassa Eeron unelmaa.

Hannu Manninen tähtää Lahden MM-kisoihin.­

Manninen tähtää paluussaan tammikuun Lahden maailmancupiin. Ne järjestetään 7.–8. tammikuuta.

Vuokatissa näyttöjä

Yhdistetyn maailmancup jatkuu perjantaina Norjan Lillehammerissa joukkuekilpailulla. Viikonloppuna käydään myös kaksi henkilökohtaista kisaa. Vuoden 1994 olympiamaisemiin matkustavat Hirvosen lisäksi Herola, Leevi Mutru ja Arttu Mäkiaho.

Manninen matkustaa samaan aikaan lopun maajoukkueryhmän kanssa leirille Vuokattiin, jossa on tarkoitus järjestää myös joukkueen sisäinen katsastuskilpailu.

– Saa nähdä, riittävätkö sen kisan näytöt ensi tammikuuhun asti Lahden maailmancupiin. En ole puhunut aiheesta päävalmentaja Petter Kukkosen kanssa.

Vaikka Etelä-Suomen luonnonlumitilanne ei suosi kuntoliikkujia, Nummelassa asuva Manninen on pystynyt harjoittelemaan suunnitellusti.

– Sain hyödynnettyä ne vähäiset luonnonlumet ja nyt tehdään töitä tykkilumella. Iso kiitos kuuluu Vihti Ski -keskukselle. Siellä on ollut erinomaiset harjoitteluolosuhteet.

Oletko toivomassasi aikataulussa?

– Kyllä. Olen tehnyt aiempaa kovempaa treeniä ja saanut testattua kisavauhtiakin. Hiihto tuntuu hyvältä, mutta hyppäämisestä ei ole vielä kunnon vertailupohjaa. Tärkeintä on se, että olen saanut harjoitella terveenä. Uskallan sanoa, että aikataulussa mennään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?