Hirvonen ja Herola pääsevät ladulle hyvistä asemista - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Hirvonen ja Herola pääsevät ladulle hyvistä asemista

Suomalaiset taistelevat taas sijoista 10 parhaan joukossa Rukan yhdistetyssä.

Ilkka Herola pääsee ladulle kahdeksantena.­

27.11.2016 13:50

Yhdistetyn hiihtäjä Ilkka Herola pääsi tavanomaisiin hyppypituuksiin Rukan toisessa maailmancupin yhdistetyssä sunnuntaina. Herola taiteili mäestä 126 metrin hypyn, jolla hän pääsee hiihto-osuudelle kahdeksantena minuutin ja 38 sekunnin päässä mäkiosuuden voittaneesta Norjan Jarl-Magnus Riiberistä.

Herola toivoi heti hyppynsä jälkeen, että hän pääsisi ajamaan takaa myös maajoukkuetoveriaan Eero Hirvosta. Herolan toive toteutui, sillä lauantain kilpailussa neljänneksi sijoittunut Hirvonen lähtee ladulle seitsemäntenä ja seitsemän sekuntia hänen edellään.

Herola joutui lauantain kilpailun mäkiosuudella heikkoon tuulirakoon ja jäi kilpailussa 25:nneksi.

– Nyt on ihan eri fiilis lähteä hiihtoon kuin eilen, Herola totesi.

– Nyt hyppy oli enempi normaali. Kivi putosi sydämeltä, kun tuli sentään kohtuu onnistuminen.

Herola harmitteli vain huikeasti hypänneen Riiberin etumatkaa. Flunssaisen Riiberin hiihtovire on kuitenkin arvoitus, kun hän jätti lauantain hiihdon väliin.

Hirvonen ei kyennyt mäessä samanlaiseen täysosumaan kuin maailmancupin avauksessa. Hän lensi nyt 124,5 metriin, ja odotettavissa on vihaista kyytiä takaa tulevalta Herolalta.

– Hyppy oli ihan hyvä. Ylämäen kaarteessa paino jäi kuitenkin taakse, ja hyppy suuntautui liikaa eteenpäin. Onneksi Rukan mäki antaa anteeksi tällaista virhettä.

Maailmancupin avauksen voittanut, Saksan Johannes Rydzek lähtee ladulle puolisen minuuttia ennen suomalaisia. Lauantaina himmeämmille mitaleille hiihtäneet olympiavoittajat jäivät yli kahden minuutin päähän kärjestä. Norjan Jörgen Graabak lähtee hiihtoon 21:ntenä 2.21 kärjen perässä ja Saksan Eric Frenzel 27:ntenä 2.52 kärjestä.

Suomen Leevi Mutru on mäen jälkeen 42:s yli viiden minuutin päässä kärjestä.

– Vauhti oli kriittinen ja suuntasin hypyn liian voimakkaasti suksen päälle. En antanut hypyn nousta. Nyt täytyy hiihtää niin kovaa, että jää kilpailusta parempi maku, Mutru suunnitteli hiihto-osuutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?