Uutispommin jysäyttäneeltä Hannu Manniselta kova päätös – ”Tilanne on nyt tämä” - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Uutispommin jysäyttäneeltä Hannu Manniselta kova päätös – ”Tilanne on nyt tämä”

Hannu Manninen on valottanut ensi talven suunnitelmiaan.

Hannu Manninen palaa viiden vuoden tauolta.

8.11.2016 19:11

Vuonna 2007 yhdistetyssä sprintin maailmanmestaruutta juhlinut Hannu Manninen järjesti uutispommin elokuussa, kun hän kertoi palaavansa kisoihin viiden vuoden tauon jälkeen.

– Kyllähän tässä tilanteessa on pakko lähteä rennolla asenteella ja pilke silmäkulmassa liikkeelle. En halua luopua siviiliammatista (lentoperämies) ja ajasta perheen kanssa, Manninen sanoi tuolloin.

Lokakuussa Manninen, 38, opiskeli uuden työnantajansa Finnairin palveluksessa. Koulutukseen on kuulunut muun muassa simulaattoriharjoituksia, joita on järjestetty Berliinissä, Zürichissä ja Vantaalla.

Manninen kuvattuna Helsinki-Vantaan lehtokentän näköalatasanteella talvella 2014.

Mannisen alkuperäinen tavoite oli kilpailla ensin Rovaniemen SM-kisoissa 19.11. ja sen jälkeen Rukan maailmancupissa 26.–27. marraskuuta. Aikataulukiireet pakottavat kuitenkin lykkäämään kisakauden avausta.

– Päävalmentaja Petter Kukkosen kanssa olemme suunnitelleet avauskisaani vasta tammikuun alkuun (7.–8.), jolloin Lahdessa kilpaillaan kaksi maailmancupin kilpailua. Hyvin todennäköisesti kilpailen virallisesti ensimmäistä kertaa vasta vuonna 2017. Tilanne on nyt tämä, Manninen kertoo Ilta-Sanomille.

Suomella on oikeus nimetä Lahden maailmancupiin maajoukkueen lisäksi kansallisen tason ryhmä. Manninen ja Kukkonen ovat kuitenkin sopineet, että jompaankumpaan ryhmään päästäkseen Mannisen on todistettava kuntonsa katsastuskilpailussa.

Tähän tarjoutuu mahdollisuus tammikuun alussa, jolloin maajoukkue leireilee Lahdessa.

Kukkosen mukaan Manninen on joka tapauksessa vahvoilla, kun valmennusjohto hahmottelee joukkuetta helmikuun MM-kotikisoihin.

Syyskuun lopulla järjestetyissä kesä-SM-kisoissa Manninen hyppäsi koehyppääjänä ja hiihti ajan kilpailun ulkopuolella. Molemmissa hän oli joukon toiseksi paras. Lisäksi hän löi pöytään kovat tulokset maajoukkueelle järjestetyissä pomppu- ja maitohappotesteissä.

– Mikäli Hannun kuntokäyrä jatkaa nousuaan, hänellä on todella hyvät mahdollisuudet selvitä MM-joukkueeseen, päävalmentaja sanoo.

Manninen itse toppuuttelee MM-puheita:

– Tähtään vain siihen, että olen seuraavassa kilpailussani mahdollisimman hyvässä kunnossa.

Lisää Hannu Mannisen tilanteesta Urheilusanomien hiihtonumerossa, joka ilmestyy kauppoihin 17. marraskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?