Janne Ryynänen - Yhdistetyn ykkösnimi tähtää 20 parhaan joukkoon - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Tähän on tultu: Yhdistetyn ykkösnimi tähtää 20 parhaan joukkoon

Suomalainen yhdistetyn hiihto kärvistelee Val di Fiemmen MM-kisoissa kriisissä. Lajin kotimainen ykkösnimi Janne Ryynänen tähyää varovaisesti 20:n joukkoon, kun hänen pitäisi ihannetilanteessa tapella MM-mitaleista.

Janne Ryynänen­

21.2.2013 13:05

Pöydän piti Pohjois-Italiassa olla katettu Janne Ryynäselle. Ikää 25 vuotta, jalostavaa arvokisakokemusta lajin kestomenestyjän Hannu Mannisen imussa, lupaavia omiakin näyttöjä maailmancupissa.

Toissa vuoden marraskuun ja Kuusamon maailmancupin kakkostilan jälkeen Ryynänen ei ole antanut aihetta leveisiin lehtiotsikoihin. Sairastelu on tylsyttänyt terää.

- Aika turhauttavaa kilpaileminen on ollut. En ole kuumeillut oikeastaan sen enempää kuin normaali-ihmiset keskimäärin, mutta flunssan jälkeen on tullut tehtyä harjoituksissa liikaakin töitä.

- Siinä tilassa kroppa vastustaa kovempaa rasitusta, Suomen maailmanmestarijoukkueeseen Sapporossa 2007 kuulunut Ryynänen selvittää.

Hän on paneutunut eritoten hiihtoharjoitteluun, mutta tulosta tulee vasta ajan myötä.

Sitä paitsi herkässä lajissa tasapaino kärsii. Kohtuullisen hyvänä mäkimiehenä tunnettu Ryynänen on lievästi taantunut hyppääjänä.  

Etähaaveena arvokisamitali

Ryynänen näkee tulevaisuuden hieman valoisampana.

- Vuodenvaihteen jälkeen homma on liikahtanut pikkuisen eteenpäin. Olen saanut alle parempia hyppyjä, helmikuussa Kazakstanissa maailmancupissa 14:nneksi yltänyt Ryynänen sanoo.

MM-yhdistetyssä neljästi kierrettävä 2,5 kilometrin hiihtolenkki polveilee Val di Fiemmessä vajaat tuhat metriä merenpinnasta, joten maitohappomyrsky ei vello jäsenissä varsinaisesti korkean ilmanalan takia.

- Täällä on pitkiä, raskaita nousuja. Kovankaan hiihtäjän ei kannata painaa ladulla hullun lailla.

Ryynänen on kertonut pitävänsä Predazzon MM-mäistä. Lisäripauksen itseluottamusta mies tarvitseekin.

Hän halajaa lenkiksi suomalaisen yhdistetyn menestysketjuun, ennemmin tai myöhemmin. Kun Val di Fiemme otetaan huomioon, yhdistetyssä on arvokisat kolmena vuonna peräkkäin.

- Toivottavasti olen sairasteluiltani oppinut virheistäni ja pystyn ottamaan mitalin, mieluummin jo ensi vuonna Sotshin talviolympialaisista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?