Yhdistetty Stecherin juhlaa - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Yhdistetty Stecherin juhlaa

Mario Stecherillä oli täydellinen viikonloppu.

Julkaistu: 19.12.2010 19:31

Itävallan Mario Stecherin viikonloppu kotimaisemissa Ramsaussa oli täydellinen, sillä mies juhli sunnuntaina toista perättäistä voittoaan yhdistetyn maailmancupissa.

Lauantaina voitto tuli niukasti, mutta sunnuntaina kuvio oli selkeä jo mäkihypyn jälkeen.

Kovana hiihtäjänä paremmin tunnettu Mario Stecher onnistui mäessä 91 metriin, ja vaikka 20 parasta pääsikin ladulle 38 sekunnin sisään, ei Stecherillä ollut hiihdossa hädän päivää. Eroa Saksan Tino Edelmanniin jäi lopulta 8,6 sekuntia ja kolmanneksi ehtineeseen Saksan Eric Frenzeliin 10,2. Maailmancupin kärkimies Jason Lamy Chappuis oli neljäs.

- Olin väsynyt lauantain kisasta, mutta niin taisivat olla kaikki muutkin. Hiihdossa vedin viisi ensimmäistä kilometriä todella lujaa, ja se ratkaisi voiton, Stecher totesi.

Suomalaisia oli nyt mukana kolme, kun lauantaina 13:nneksi ehtinyt Hannu Manninen lähti etuajassa kotimaahan lentäjäopintojensa takia. Maaliin pääsi lopulta kaksi, Janne Ryynänen 16:ntena ja Joni Karjalainen 47:ntenä. Eetu Vähäsöyrinki keskeytti hiihtonsa.

Ryynänen kärsi mäessä hankalasta tuuliraosta, mutta oli kuitenkin yhdeksäs. Hiihdossa sijoitus putosi, kuten tavallista, mutta päävalmentaja Kimmo Savolainen oli kuitenkin tyytyväinen tämän hetken ykkösmiehensä sivakointiin.

Yhdistetyn täksi kaudeksi typistynyt maailmancup on avauskuukauden jälkeen jo lähes puolivälissä. Tulokset eivät ole suomalaisittain juuri häikäisseet, Ryynänen on maailmancupissa 11:ntenä ja vain puolet kisoista käynyt Manninen 35:ntena. Savolainen uskoo kuitenkin, että parempaan päin ollaan menossa.

- Jannen osalta näyttää hyvältä ennen pidempää treenijaksoa, vaikka sijoitukset eivät välttämättä siltä näytä. Huippusijoitukset varmasti tulevat jossain vaiheessa. Myöskään Hannusta en ole huolissani, kunhan hän vain saa kouluasiat hoidettua ja enemmän kisoja alle, Savolainen mietti joulutauon koittaessa yh-miehille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?