Ryynäsen kone ei kestänyt loppuun asti - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Ryynäsen kone ei kestänyt loppuun asti

Janne Ryynäsellä on vielä miettimistä.

Julkaistu: 4.12.2010 15:36

Janne Ryynäsen vauhti ei kestänyt loppuun asti.

Janne Ryynäsen lupaavan mäkiosuuden herättämät menestystoiveet törmäsivät seinään yhdistetyn maailmancupin hiihto-osuuden lopulla Lillehammerissa.

Viidentenä ladulle lähtenyt Ounasvaaran Hiihtoseuran urheilija hiipui 10 kilometrin hiihto-osuudella 24. sijalle. Eroa kisan voittajaan, Norjan Mikko Kokslieniin kertyi 1.17,9 minuuttia.

- Tässä on kuin puulla päähän lyöty. En ymmärrä mitä siinä lopussa tapahtui. Kuuteen kilometriin kaikki meni hyvin, yhdistetyn päävalmentaja Kimmo Savolainen äimisteli Ryynäsen väsähtämistä.

Ryynänen venytti mäessä 134,5 metriä ja kokosi 132,4 pistettä. Eroa mäkiosuuden voittaneeseen ranskalaiseen Francois Braudiin oli ennen 10 kilometrin hiihto-osuutta 26 sekuntia. Ladulla Ryynäsen lähti rivakasti liikkeelle ja pysyi Saksan Eric Frenzelin kanssa kelpo vauhdissa hieman yli puolenvälin.

- Siinä Frenzelin kyydissä Janne pysyi helposti, mutta kun hän lähti yrittämään Kokslienin vauhtiin, seinä tuli vastaan kilometrin jälkeen, Savolainen kertasi.

Kauden kahdessa ensimmäisessä maailmancupin osakilpailussa Ryynänen oli yhdeksäs ja yhdestoista, joten Lillehammerin avauskisa oli selkeä pettymys.

- Nyt täytyy miettiä tätä vähän aikaan. Ryynänen tarvinnee nyt paljon huoltavaa harjoittelua, Savolainen tuumi.

Kiteen Urheilijoiden Joni Karjalainen venytti mäkiosuudella 111,5 metriä, joka toi 94,5 pistettä. Hiihto-osuudella hän kiristi vauhtia loppua kohden ja oli 52. Eroa kärkeen jäi 3.22,1 minuuttia.  

Kokslienille ensimmäinen voitto

  Äidin puolelta suomalaiset sukujuuret omaavalle Kokslienille maailmancupin osakilpailuvoitto oli uran ensimmäinen. Se varmistui napakassa pakkasessa, kotimaastoissa ja hyvällä hiihdolla. Hän oli mäkiosuudella 130 metrin hypyllä 16:s ja lähti ladulle 1.04 minuuttia mäkiosuuden kärjelle jääneenä.

- Mahtava tunne. Tämän muistan pitkään, Kokslien kertasi tuntojaan.

Toiseksi kilpailussa sijoittui ranskalainen Jason Lamy Chappuis 8,4 sekunnin erolla. Hän oli mäkiosuuden jälkeen kolmas  hypättyään 137 metriä. Itävallan Felix Gottwald kiri kolmanneksi mäkiosuuden jälkeiseltä 32. sijalta. Hän hävisi 13,3 sekuntia voittajalle jääneenä.

Maailmancup jatkuu Lillehammerissa sunnuntaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?