Hannu Manninen kauteen viime vuotta paremmassa kunnossa - Yhdistetty - Ilta-Sanomat

Manninen kauteen viime vuotta paremmassa kunnossa

Hannu Manninen odottaa paljonheti Rukalta.

Julkaistu: 24.11.2010 20:34

Hannu Mannisen paluu yhdistettyyn kantoi viime kaudella jopa yllättävänkin hyviin tuloksiin, vaikka se kaivattu henkilökohtainen olympiamitali jäikin saamatta. Tällä kaudella luvassa on jopa parempaa.

Viikonloppuna Rukalla alkavaan uuteen maailmancup-kauteen cupin kaikkien aikojen ykkösvoittaja pääsee sekä paremmin harjoitelleena että myös henkisesti valmiimpana.

- Ei jännitä ihan niin paljon, Manninen nauroi yhdistetyn maajoukkueen esittäytyessä keskiviikkona Rukalla.

- Kyllä tilanne on nyt aivan eri. Harjoituskausi oli nyt normaalin mittainen, ja fyysinen kunto on aivan eri luokkaa kuin vuosi sitten tässä vaiheessa. Olo on varmempi, tietää mihin pystyy.

Viime kaudella Manninen pystyi kuudessa cup-kisassaan kolmeen voittoon ja kahteen kakkossijaan, joten mitä lieneekään luvassa nyt? Ainakin jatkoa huikeaan 48 mc-voiton tilastoon.

- Jos ei täältä Rukalta, niin kauden aikana sitten. Mutta ilman muuta voisi täältäkin tulla, jo Rovaniemen ensilumen kisoissa olo oli vakuuttava. Kova usko on siihen, että korkealla ollaan, mies mietti viikonlopun näkymiä.

Viime kauden tapaan Mannisen kisamäärä jää muista huipuista, johtuen paitsi yhdistetyn kutistuneesta mc-kalenterista myös siitä, että mies valikoi jälleen kisansa tarkkaan.

- Ennen joulua kisaan Rukan lisäksi Ramsaussa (18.-19. joulukuuta), Lillehammer (4.-5. joulukuuta) jää väliin. Hoidetaan lentokoulutusta pois alta, ensi vuoden alkukuukausina lentäjäkoulunsa valmiiksi saava Manninen selvitti.

Ammattiurheilijaksi jos ei lentäjän töitä löydy?

Lentäjä-Manninen tietää, että alan työllistymismahdollisuudet eivät ole kovin nopeat. Se taas saattaa olla vain hyvä juttu urheilija-Manniselle sekä tietysti menestysnälkäisille penkkiurheilijoille.

- Jalka oven väliin Finnairille, jonottamaan (lentäjän paikkaa). Aika pitkä jono ennen meidän kurssiamme, realistinen aika voisi olla pari vuotta.

- Ammattiurheilun jatkaminen on mahdollista, jos ei töitä ilmene. Olisi aikaa harjoittelemiselle ja kilpailemiselle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?