Olli Lindholm toipuu isosta leikkauksesta, taustalla pitkäaikainen ylirasitustila – ei voi pitää mikrofonia kädessään - Voice of Finland - Ilta-Sanomat

Olli Lindholm toipuu isosta leikkauksesta, taustalla pitkäaikainen ylirasitustila – ei voi pitää mikrofonia kädessään

Yö-yhtyeen laulaja Olli Lindholmilla on mennyt kuluneena vuonna niin lujaa, että jouluna hän aikoo hakea kuusen jalkaisin.

Olli Lindholm on parisuhteessa liikunnanohjaajana työskentelevän Eveliinan, 35, kanssa, mutta he eivät asu yhdessä.

14.12.2017 7:03

Olli Lindholmilla on ollut raskas syksy. Samalla, kun hän on käännellyt tähtivalmentajan tuoliaan 5. tammikuuta alkavan The Voice of Finlandin seitsemännen kauden kuvauksissa, hän on toipunut lokakuisesta olkapääleikkauksestaan.

– Tämä on ollut kipujen syksy. Olkapääni oli paljon pahemmin rikki, kuin luultiin. Hauiksen pää oli murskaantunut kokonaan, Lindholm kertoo.

Yö-legenda joutui keikkalavoille noustessaan kirjaimellisesti opettelemaan uudelleen, kuinka mikkiä pidellään.

– Olen 36 vuotta pidellyt mikkiä oikeassa kädessä, mutta kun käsi ei enää kantanutkaan, jouduin vaihtamaan vasempaan.

– Tämä on itseluottamuslaji. Kun lavalla ollessaan ei tunne olevansa oma itsensä, päässä käy hirveä taistelu siitä, että täyttyvätkö yleisön odotukset. Se on tosi raskasta, mies kertoo.

Laulajan mukaan leikkaukseen johtanut vamma johtui pitkäaikaisesta ylirasitustilasta, paljosta istumisesta ja huonosta ryhdistä.

– Olen tehnyt työntöliikkeitä väärässä suhteessa vetoliikkeisiin, sekä laiminlyönyt apulihaksia. Perus porilaisen penkkaajan ongelmat.

–Tämä vuosi on menty jumalauta niin lujaa, että mun on pakko ajaa itseni ihan alas ja tehdä hissukseen.

Lindholmin raskasta syksyä synkentää myös se, että Yö-yhtyeen entinen basisti Jukka Jay Lewis haastoi hänet vastikään oikeuteen aiheettomista potkuista.

Yö-laulaja erotti bändistään Lewisin ja kitaristi Daffy Terävän vuosi sitten. Hän perusteli potkuja tuolloin Ilta-Sanomille motivaation ja intohimon puutteella.

Lindholm ei halunnut kommentoida haasteasiaa Ilta-Sanomille.

Olli ja Toni ottavat mittaa toisistaan

Leikkauksestaan hyvää vauhtia toipuvan Lindholmin lisäksi The Voice of Finlandin tähtivalmentajina nähdään tuttuun tapaan Anna Puu, Redrama sekä uutena kasvona Toni Wirtanen.

– Toni on eri tavalla sanavalmis, kuin Michael (Monroe). Sen näkee myös, että laulajat arvostavat häntä tosi paljon. Kun Toni puhuu, kaikki kuuntelevat. Hän on niin syvällä ja niin sivistynyt, Lindholm kuvailee pahinta kilpakumppaniaan.

Ohjelmaa juontavat Heikki Paasonen ja Elina Kottonen.

The Voice of Finlandin tähtivalmentajat ja juontajat.

Uusien kasvojen lisäksi seitsemännellä kaudella nähdään myös muita muutoksia.

Kaksintaisteluissa tähtivalmentajilla on jatkuva kaappausmahdollisuus, jossa valmentajat voivat kaapata niin monta laulajaa kuin haluavat. Kaikista kaapatuista kuitenkin vain kaksi voi päästä seuraavaan Knock-out -vaiheeseen.

– En saanut ihan sellaista tiimiä, kuin olisin halunnut. Mutta onneksi on kaappausmahdollisuus. Mun viime liveporukassakin oli kaksi kaapattua ja kaksi alkuperäistä laulajaa, Lindholm sanoo.

Knock-out -vaihe jatkuu viime kaudella uudistettuna tuolikisana, jossa valmentajat joutuvat tekemään päätöksiä siitä, ketkä laulajat ansaitsevat paikat tuoleilla ja ketkä putoavat.

Lindholm työstää parhaillaan uutta levyä, joka tulee ulos syyskuussa.

Lindholm toivoo, että laulukilpailusta löytyisi akustisen kitaran taitava nuori nainen tai mies.

– Mulla on sellainen tunne, että olemme loppumetreillä siinä, kuinka monilla eri tavoilla tietokoneella voidaan tehdä musiikkia. Orgaaninen tyyli voisi tulla takaisin.

– Nyt musiikissa ei ole mitään tarinaa. Se on sellaista jonninjoutavaa läppää. Sen ajassa vedellään ihan viimeisiä, ennustaa Lindholm.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?