Michael Monroelta suorat sanat kohun nostaneesta pudotuksestaan – lyttää tv-katsojien kritiikin: ”Loukkaavaa huudella puskista” - Voice of Finland - Ilta-Sanomat

Michael Monroelta suorat sanat kohun nostaneesta pudotuksestaan – lyttää tv-katsojien kritiikin: ”Loukkaavaa huudella puskista”

Julkaistu: 21.3.2017 19:10

Michael Monroe pudotti kansansuosikin The Voice of Finlandista. Pudotus nostatti somemyrskyn viime viikonloppuna.

Ilta-Sanomat uutisoi maanantaina ahvenanmaalaisen Yohan Henrikssonin putoamisen nostattamasta somesuuttumuksesta. Yohan putosi kisasta juuri ennen suoria lähetyksiä, kun hänen valmentajansa Michael Monroe ei valinnut miestä jatkoon.

Päätös ei ollut sarjan fanien mieleen.

Monroe on aidosti yllättynyt, kun IS kysyy häneltä mielipidettä Yohan Henrikssonin tiputtamisesta aiheutuneeseen valitusryöppyyn.

– En lue netissä käytyjä keskusteluja. Nimimerkkien takaa on helppo heitellä joskus hyvinkin törkeitä mielipiteitä. On aika loukkaavaa muita laulajiani kohtaan huudella sieltä puskista ihan kuin heistä jokainen ei ansaitsisi paikkaansa joukkueessa, Michael huomauttaa.

Hän ei tuhlaa elämäänsä kommenttipalstoja seuraamalla.

– Jos olisin huolissani siitä, mitä minusta puhutaan, en olisi ikinä päässyt tähän asti. Urani olisi tyssännyt heti alkuunsa, jos olisin välittänyt jokaisesta valittajasta ja haukkujasta. Miksi pitäisi välittää siitä, mitä sanovat ihmiset, jotka eivät edes tunne minua, Michael kysyy aiheellisesti.

– Mielipiteet ovat kuin se yksi paikka kahden kankun välissä. Jokaisella on sellainen ja saakin olla, mutta kaikkihan me myös tiedämme, mitä sieltä kahden kankun välistä yleensä tulee, huumorintajuinen mies virnistää.

Yohan Henriksson ei päässyt The Voice of Finlandin suoriin lähetyksiin.

Pitää myös muistaa, että Yohan pääsi kisassa näinkin pitkälle nimenomaan Michaelin ansiosta.

– Alun perinhän Yohan oli Annan tiimissä, ja kun Anna tiputti hänet, minä kaappasin hänet. Ilman kaappausta hän ei olisi päässyt näinkään pitkälle.

Michaelin mukaan kaikilla hänen joukkueessaan on selkeä linja.

– Esitysten selkeä linja on mielestäni tämän koko homman avaintekijöitä.

Tällä esityksellä Yohan Henriksson putosi jatkosta kisassa:

Tähtivalmentajien joukkueet esiintyivät medialle tiistaina Vikingin M/S Gabriella-aluksella. Michaelilla on kasassa huiman hyvä joukkue, joten valintojen vaikeus on enemmän kuin ymmärrettävää.

– Minulla on nyt neljä erilaista, hyvin vahvaa laulajaa. Valintani pohjaavat omiin taitoihini ja tietoihini, ja seison ratkaisujeni takana. Koskaan ei voi miellyttää kaikkia. Kun jollekin kumartaa, toiselle pyllistää, Michael muistuttaa ikiaikaisen totuuden.

Michaelin suojatti Siru Airistola voitti kisan kolmannella kaudella. The Voice Of Finlandin voittajia paremmin ovat menestyneet muun muassa kisaan osallistuneet Saara Aalto, Jesse Kaikuranta ja Krista Siegfrids.

– Paremminhan ne kilpailijat ovat pärjänneet, jotka eivät ole voittaneet. Ei Voicen voittaminen välttämättä kannata tai ei menestyminen sitä ainakaan vaadi. Voicen osallistujista Jesse Kaikuranta on myynyt eniten levyjä eikä hän voittanut, maestro perustelee.

– Jos Saara olisi voittanut, hänellä olisi ollut sopimus ison levy-yhtiön kanssa eikä hän olisi saanut tehdä X Factoria. Kannatti olla kakkonen.

Michael Monroen tiimissä ovat vielä jäljellä Andrea Brosio (vas.), Sara Kurkola, Victoria Shuudifonya ja Plamen De La Bona.

Biisivalinnoilla on kaikissa laulukisoissa menestymiseen valtava merkitys. Tähtivalmentajilla on paljon sanomista sen suhteen, mitä kukin kilpailija esittää.

– Minun joukkueessani lopullinen päätäntävalta on aina laulajalla. En ikinä pakottaisi laulajaa esittämään biisiä, jota hän ei tunne omakseen, Michael vakuuttaa.

– Minulla on laaja tietämys biiseistä ja teen ehdotuksia, mutta kilpailija päättää viime kädessä itse. Senkin takia, että jos joudun tiputtamaan jonkun, olisi aika ikävä fiilis, jos se tapahtuisi hänen vedettyään biisin, jota hän ei edes ollut innokas laulamaan.

Kuluva vuosi on Michaelin juhlavuosi, sillä hänen ensimmäisen sooloalbuminsa julkaisusta tulee lähikuukausina 30 vuotta.

– Semifinaalissa juhlitaan 7. huhtikuuta. Vedämme muun muassa uuden singlen, joka ennakoi kesällä ilmestyvää albumia. Loppuvuodesta on tulossa myös Michael Monroe -dokumenttielokuva ja kaikenlaista muutakin on vireillä juhlavuoden merkeissä, maestro paljastaa.

The Voice of Finlandin ensimmäinen suora lähetys perjantaina 24. maaliskuuta Nelosella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?