Epätasa-arvoa Lauri Tähkän tiimissä: "Kompromissistä ei tietoakaan" - Voice of Finland - Ilta-Sanomat

Epätasa-arvoa Lauri Tähkän tiimissä: "Kompromissistä ei tietoakaan"

Perjantain Voice of Finlandissa pudonnut Susa Saukko joutui kaksintaistelussaan miltei mahdottoman tehtävän eteen.

22.2.2013 23:12

Susa Saukko kilpaili perjantain Voice of Finlandin kaksintaistelussa Maria Tauriaista vastaan.

Susa Saukko kertoo Ilta-Sanomille joutuneensa kaksintaistelussa epätasa-arvoiseen asemaan, koska ei päässyt vaikuttamaan esittämänsä laulun sävellajiin.

Tauriainen ja Saukko lauloivat Uniklubin kappaleen Rakkautta ja piikkilankaa. Ennen esitystä pidetyissä laulutreeneissä molemmat saivat esittää tähtivalmentajalleen Lauri Tähkälle ja Voice of Finlandin orkesteria johtavalle Lenni-Kalle Taipaleelle toiveensa sävellajista, josta he laulaisivat kappaleen.

Tauriaisen ehdotus sävellajista hyväksyttiin sellaisenaan - matalampiäänisen Saukon toivetta ei sen sijaan kuunneltu.

- Saimme molemmat esittää toivesävellajin, mutta vain toisen kohdalla sitä kuunneltiin. Kompromissistä ei ollut tietoakaan, Saukko kertoo IS:lle.

- Olin aivan kysymysmerkkinä, kun kuulin päätöksestä. Mutta ajattelin, että otan sen haasteena vastaan ja yritän parhaani.

Sävellajivalinta aiheutti Saukolle miltei mahdottoman haasteen, sillä Saukon ääniala on hyvin erilainen kuin Tauriaisen.

- Olisin toivonut, että molempien toiveita olisi kuunneltu ja tehdä kappaleesta sopiva molempien äänille. Jos sävellaji on liian hankala, vaihtuu soundi täysin, vaikka siitä sävellajista pystyisikin laulamaan kappaleen läpi, Saukko kertoo IS:lle.

- Se harmitti, että jouduin laulamaan miljoonayleisön edessä paskasta sävellajista.

Kaksintaistelusta pääsikin jatkoon juuri Tauriainen, joka selvitti siten tiensä Voice of Finlandin live-lähetyksiin.

- Sävellajeja voi aina miettiä, että kuka niistä päättää ja onko se oikein vai ei, Saukko sanoi perjantain jaksossa putoamisensa jälkeen. KATSO KAIKKI ILLAN ESITYKSET TÄSTÄ!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?