Voice of Finland: Katri Somerjoki pyrkii jatkoon - Voice of Finland - Ilta-Sanomat

Ysäritähti, Rauli Somerjoen veljentytär pyrkii Voice of Finlandissa jatkoon

Mascara-yhtyeestä tuttu Katri Somerjoki hakee nostetta musiikkiuralleen Voice of Finlandista.

25.1.2013 13:45

Tämäniltaisessa Voice of Finlandissa laulavan Katri Somerjoen sukunimi kalahtaa varmasti monen korvaan.

Eikä syyttä: Katri, 38, on nimittäin laulajalegenda Rauli "Badding" Somerjoen veljentytär.

Katri oli vain 13-vuotias, kun Badding kuoli vuonna 1987, joten hänellä ei ole kovinkaan paljon muistoja sedästään. - En tuntenut häntä kovinkaan hyvin, koska hän oli aika vetäytyvä persoona. Tuntuu, että hän ehkä pelkäsi kaltaisiani pikkutyttöjä ja sukulaisia, koska hän ei koskaan ottanut hirveästi kontaktia meihin. Silloin tällöin tapasimme lapsena maalla, mutta siinä se oikeastaan oli. Joskus poimimme mansikoita yhdessä ja heitimme tikkaa, Katri Somerjoki muistelee setäänsä.

Sari Wallenius ja Katri Somerjoki (oik.) vuonna 1999.

Katrin mukaan kuuluisasta sedästä ei ole ollut liiemmin hyötyä omalle musiikkiuralle. - Joskus pohdin, miksi siitä ei ole ollut mitään hyötyä omalle uralle, mutta oikeastaan se on vain hyvä niin. Rauli on Rauli ja minä olen minä. Lapsena toki kuuntelin hänen kappaleitaan paljon, mutta sen suurempaa musiikillista yhteyttä meillä ei ollut, Katri kertoo. Olen kyllä joskus miettinyt, että olisi ollut hauskaa, jos Rauli olisi elänyt pidempään ja olisimme voineet jakaa yhteisiä kokemuksia musiikista esimerkiksi 1990-luvun lopulla Mascaran aikaan. Tällä hetkellä Katri opiskelee Helsingissä kulttuurituotantoa ja toimii myös valokuvataiteilijana. Voice of Finlandiin hän lähti hakemaan kokemuksia ja kenties nostetta omalle musiikkiuralleen.

Hän esittää tämän illan jaksossa Maarit Hurmerinnan kappaleen Hymypoika.

- Se oli mukava kokemus, enkä vaihtaisi sitä mihinkään. Siinä oli paljon jännittämistä, mutta jälkikäteen saatoin olla hyvin tyytyväinen omaan suoritukseeni, Katri Somerjoki sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?