Portion Boysin Mikael Forsby romahti lauluohjelman kulisseissa

Mikael Forsby heittäytyi täysillä uuteen haasteeseen.

Mikael Forsby on saanut tukea vaimoltaan Tiinalta Tähdet, tähdet -kuvausten aikana.

PORTION BOYS -yhtyeen Mikael Forsby heittäytyy uusiin haasteisiin keväällä alkavassa Tähdet, tähdet -lauluohjelmassa. Forsby kertoi torstaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa epätodellisista tunnelmistaan, kun puhelin soi ja häntä pyydettiin mukaan ohjelmaan.

– Aivan aluksi kysyin, että kenelle teidän oli tarkoitus soittaa? Jatkokysymyksenä kysyin, tietävätkö he, etten ole laulaja, Forsby kertoo.

Säveltäjänä, kosketinsoittajana ja tuottajana työskennellyt Forsby lupautui mukaan, kun tuotannosta vakuutettiin, että kyse on viihdyttämisestä ja heittäytymisestä, ei suoranaisesta laulukilpailusta. Kuvaukset ovat nyt takana, ja Forsby on tyytyväinen päätökseensä.

– Kokemus on yksi elämäni hienoimmista. Kehotan muitakin hyppäämään pois mukavuusalueelta ja haastamaan itseäsi. Ei haittaa, vaikket osaisi jotain asiaa, vaan se riittää, jos teet sen täysillä, hän sanoo.

Forsby jännittää esiintymistä ja sanoo monesti oksentavansa ennen Portion Boysin keikkoja.

– Se on sellaista psyykkaamista. Sillä tavalla varmistetaan se, että lavalla annetaan kaikkemme, ettei sinne lähdetä takki auki, hän kertoo.

Tähdet, tähdet -ohjelman kuvauksista Forsby muistaa yhden esityksen, jolloin jännitys äityi kovaksi. Forsby sai esityksen vedettyä kunnialla, mutta sen jälkeen tunteet purkautuivat.

– Tulin bäkkärille, ja porukka taputti. En välittänyt lainkaan, vaan juoksin suoraan nurkkaan ja aloin itkeä.

– Romutuin henkisesti aivan täysin. Siinä purkautui joku paine, että oli saanut tehtyä sen vedon. Kun koin, että selvisin siitä, se purkautui siten, että romahdin täysin. Vaadin itseltäni niin paljon, hän analysoi.

Forsby kiitteleekin vaimoaan, Portion Boys -yhtyeestä tuttua Tiinaa saamastaan tuesta kuvausten aikana.

– On ollut tosi hieno tuki. Koko bändi ja kaverit ovat olleet. Saamani tsemppaus on ollut tosi hienoa ja tosi isoa.

– Myös muiden kilpailijoiden antama tuki oli merkitsevää. Osalle heistä oli yllätys, etten ole ikinä esiintynyt julkisesti laulajan roolissa.

Uudella kaudella kilpailevat myös iskelmätähti Meiju Suvas, koomikko Sami Hedberg, imitaattori Jarkko Tamminen, laulaja Sara Siipola, laulaja ja musikaalitähti Lauri Mikkola, Portion Boys -yhtyeestä tuttu Mikael Forsby, iskelmälaulaja Maria Lund ja laulaja-näyttelijä Konsta Hietanen.

Hietanen nähtiin kisassa jo vuonna 2020, jolloin hän voitti lopulta koko kisan.

Ohjelman tuomaristossa istuvat tällä kertaa juontaja Juuso Mäkilähde, muusikko Sami Yaffa ja Kansallisoopperan taiteellinen johtaja ja mezzosopraano Lilli Paasikivi. Kisan juontaa Susanna Laine.

Tähdet, tähdet Nelosella keväällä. Ilta-Sanomat ja Nelonen ovat osa Sanoma-konsernia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?