Suvi Teräsniska julkaisi mystisen päivityksen

Teräsniska kertoo tarinan Yö-yhtyeen uudesta kappaleesta, jonka tulkitsee vuonna 2019 menehtynyt Olli Lindholm.

Suvi Teräsniska esiintyy perjantaina 23. maaliskuuta Yö-yhtyeen juhlakonsertissa.

Laulaja Suvi Teräsniska julkaisi tunteikkaan päivityksen Yö-yhtyeen uuteen Viimeiseen auringonlaskuun -kappaleeseen liittyen.

Hän alustaa tarinaansa kertoen käyneensä vuonna 2019 meediolla. Siellä hänelle piirrettyjen piirroksien joukossa oli kuva auringosta.

– Hän kertoi sen osoittavan valoisaa luonnettani ja siniset pyörteet olivat energiaympyröitä auringon ympärillä. Hän sanoi, että viesti tulee ystävältäni, jolle olin aurinko hänen vielä täällä ollessaan.

Teräsniska kertoo meedion kertoneen kuvan ”olleen laulu, joka on olemassa mutta kaipaa vielä hiomista ja sinun tehtäväsi on nyt löytää se laulu”.

– Meni vuosi ja kuulin, että Yö työstää keskeneräistä julkaisematonta biisiä 40 vuoden kunniaksi. Kysyin tietysti, että minkälainen biisi ja mikä sen nimi on.

Sen jälkeen Teräsniska sai kuulla kappaleen kantavan nimeä Viimeiseen auringonlaskuun. Teräsniska laulaa kappaleessa taustalaulajana ja hän kertoi kokemuksestaan meedion kanssa myös kappaleen tekstittäjälle Eija Hinkkalalle.

– Hän kertoi mulle, että kirjoitti tekstin aikanaan ajatellen Ollia, vaikkei kappale tullutkaan minä-muotoon.

Perjantaina 24. maaliskuuta Teräsniska laulaa Yö-yhtyeen 40-vuotista uraa juhlistavassa konsertissa Tampereen Nokia Arenalla.

– Olli niin kuin Jussikin ovat huomennakin läsnä. He ovat osa jotain kaikkivoipaista voimaa, joka tuo lohtua ja rauhaa kaikille meille, niin esiintyjille, taustajoukoille kuin yleisölle. Huomenna lauletaan niin että taivaskin kuulee, Teräsniska päättää kirjoituksensa sydämeen.

Suvi Teräsniska laulamassa Olli Lindholmin muistokonsertissa vuonna 2019.

Teräsniska kertoi alkuvuonna viime vuoden olleen hänelle haasteellinen. Samoihin aikoihin useat Teräsniskan kevään konsertit peruttiin.

– Viime vuosi oli mulle kokonaisuutena odotettua raskaampi ja siksi päätin ottaa nyt keväälle aikaa itselle ja perheelle, hän kirjoitti Instagramissa.

40 vuotta Yötä -konsertissa Teräsniska toimii kuitenkin pääsolistina. Laulaja oli läheinen vuonna 2019 menehtyneen Yö-solistin Olli Lindholmin kanssa.

– Tiedän myös sen, että en tule ikinä elämässäni saamaan sellaista ystävää mun elämääni, mitä Olli mulle oli. Semmoista ihmistä ei tule toista. Meillä oli Ollin kanssa tosi erikoinen suhde. Hän ei ollut mun elämänkumppani, mutta siinä oli paljon sitä. Hän ei ollut mun isä, mutta siinä oli paljon sitä, hän on kertonut Vain elämää -ohjelmassa aikoinaan.

Kaksikon ystävyys sai alkunsa, kun Teräsniska oli 17-vuotias. Nuori laulaja oli ottanut itse yhteyttä Lindholmiin ja pyysi päästä mukaan keikoille. Ennen omaa uraansa Teräsniska oli viiden vuoden ajan Yö-yhtyeessä taustalaulajana.

Lue lisää: Suvi Teräsniska saa tv:ssä jättiyllätyksen Oskari-veljeltään – laulajan heitto saa yleisön repeämään nauruun

Artikkelia muokattu 23.3. kello 15:29: korjattu konsertin päivämäärä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?