Veltto Virtanen putosi Farmista – lataa tiukan mielipiteensä nykynuorisosta

Farmi Suomen ensimmäinen kaksintaistelu nähtiin tämän illan jaksossa.

18.3. 21:30

Farmi Suomen ensimmäinen kaksintaistelu on ratkennut.

Tämän illan jaksosta toisistaan mittaa ottivat Antonio Floresin kaksintaisteluun nimeämä psykologi ja entinen kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen sekä hänen haastamansa kauppias Sampo Kaulanen.

Kaulanen valitsi lajiksi voiman. Kaksikon tehtävänä oli pidellä käsissään vesiämpäreitä, joista pidempään ämpäreistä pitänyt voitti.

Kisan vei Kaulanen, eli Virtanen lähti Farmilta kotimatkalle.

Vaikka itse nimeäminen oli saanut Virtasen suorastaan raivostumaan, tappionsa kaksintaistelussa hän otti vastaan rauhallisemmin.

– Myönnän reilusti tappioni. Oli kunniallista hävitä tällä tavalla, eikä yrittää jonkun heikomman vastustajan kanssa, hän sanoo jaksossa.

Aiemmin jaksossa nimeämisestään kuullessaan 71-vuotias Virtanen syytteli kilpakumppaneitaan ikärasismista ja hän vaikutti loppuun saakka ihmettelevän ”nykynuorison” asenteita. Virtanen vaikuttaa toivovan, että nämä ”nykynuoret” kuuntelisivat enemmän.

– Nykynuorisossakin on toivoa, kun niitä panee kunnolla töihin. Kun nuorisolle kertoo juttuja, ne helposti myöntää, etteivät ole kuullutkaan tämmöistä ja omaksuvat sitä. Ovat kiitollisia, jopa. Se oli hieno piirre, kun näki silmissä sen kiitollisuuden, Virtanen pohti viimeisessä haastattelussaan.

Veltto Virtanen ja Sampo Kaulanen ottivat toisistaan mittaa kaksintaistelussa.

Virtasen Farmi-matka jäi lopulta lyhyesti, mutta hän ehti vain muutamassa jaksossa aiheuttaa lausunnoillaan ja esiintymisellään kohua. Kanssakilpailijat ovat syyttäneet Virtasta laiskottelusta ja kielenkäytöstä, joka pahimmillaan jopa loukkasi muita farmilaisia.

Tämänkin illan jaksossa Virtanen aiheutti närää kanssakilpailijoissaan laukomalla hyvinkin kärkkäitä kommentteja naisista.

– Kun on paljon naisia yhdessä, heitä häiritsee kaikki. Kun puhutaan seksuaalisesta häirinnästä, kaikki miehet häiritsevät naisia. Jo pelkästään se, että ne ovat miehiä, häiritsee, Virtanen muun muassa sanoi selvästi vaivaantuneelle Teemu Laurellille.

Virtasen reaktio nimeämiseen aiheutti niin ikään kilpakumppaneissa ihmetystä. Farmissa myös kilpailevien Essi Unkurin ja Johanna Puhakan mukaan reaktion rajuimmat osat kuitenkin leikattiin pois ohjelmasta.

– Veltsulla tuli nyrkki suoraan pöytään aivan täysillä. Kaikki me säikähdettiin. Hän alkoi puhua todella rajusti siinä, Unkuri muisteli Farmi-podcastissa.

Veltto Virtasen matka Farmissa jäi lyhyeksi.

VIRTANEN on jo aiemmin puolustautunut syytöksiä laiskottelusta vastaan.

Hän kertoi Ilta-Sanomille aiemmin maaliskuussa, että hän loukkasi selkänsä ”liian pehmeän patjan” ansiosta vain hetken ennen kuvauksiin lähtöä.

– Tässä oli ehkä maailman kaikista epäoikeudenmukaisin juttu mua kohtaan, että väittää, ettei viitsi tehdä mitään. Suomessa kärsii melkein miljoona ihmistä selkäkivuista.

Virtasen mukaan hän osallistui farmin töihin käymällä sienessä, tekemällä siimaa ja muita kalastustarvikkeita ja toimimalla eräänlaisena viihdyttäjänä ja terapeuttina muille.

– Ne ei tajunnut sitä, että kaikilla farmeilla ja maatiloilla on myös vanha viisas, joka soittaa kannelta ja kertoo asioita. Toimin psykologina niiden rankkojen työpäivien jälkeen ja helpotin niiden oloa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?