Christoffer Strandberg uskoo uutuusohjelmansa suututtavan monet

MTV:lta Neloselle siirtynyt Christoffer Strandberg kertoo, millaisissa tunnelmissa kanavan vaihtaminen sujui. Kun hän sai suunnitella oman tv-show’nsa, hän haluaa rikkoo rajoja. – Suututan todennäköisesti juuri niitä ihmisiä, joilla on samat arvot kuin minulla.

Christoffer Strandberg esittää uudessa sarjassa myös eri sketsihahmoja, kuten kuvassa esiintyvää taksikuskia.

19.3. 10:01

Monissa tv:n suursatsauksissa, kuten Putouksessa, Masked Singer Suomessa ja Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa nähty Christoffer Strandberg hyppää pois suosikkiformaattien maailmasta ja aloittaa aivan uudenlaisen ohjelmakonseptin.

Pitkälti hänen itsensä ideoima Christoffer Strandberg Show ei ole mikä tahansa keskusteluohjelma, vaan sekoitus monesta eri genrestä.

– Kyseessä on erittäin runsas viihdeohjelma, joka sisältää ajoittain älykästä keskustelua, älytöntä sketsiviihdettä sekä stand upia. Tämä sekoitus on minulle tyypillistä suuruudenhulluutta, Christoffer selvittää nauraen.

Christoffer Strandberg lähti Maikkarilta hieman yllättäen, kun hän sai tilaisuuden tehdä omaa show’ta.

Samalla kanava vaihtuu, sillä aiemmin MTV3:n tuotannoissa mukana ollut Christoffer tekee uutta ohjelmaansa Neloselle.

Hän sai viime keväänä puhelun, jossa hänelle tehtiin tarjous täysin oman jutun kehittämisestä.

– Lähdin uuteen projektiin uskomattomasta tilanteesta. Olin saanut tehdä mielettömän upeita formaatteja, ja rakastan tehdä niitä.

– Mutta kun sain mahdollisuuden luoda jotain aivan uutta, tajusin, että sellaista ei yleensä tule eteen juuri koskaan, hän hehkuttaa.

Christofferin yksi ohjelman hahmoista on teini nimeltä Gea Kemppainen.

Christoffer kertoo, että hän olisi voinut juontaa vielä yhden kauden Putousta, mutta sen jälkeen hän olisi joka tapauksessa kokenut tehneensä kyseisen ohjelman eteen kaikkensa.

– Olin Putouksessa viisi vuotta, ja siinä ohjelmassa jokaisen mukana olevan pitäisi laittaa itselleen ”parasta ennen” -päiväys, koska sarjan idea on juuri siinä, että se uudistuu tarpeeksi usein, Christoffer pohtii.

Hän kertoo siirtyneensä MTV3-kanavalta pois hyvässä hengessä.

– Olihan se lähteminen tosi vaikeaa, sillä olin luonut eri työprojekteissa useita henkilökohtaisia suhteita, ja minulla oli paljon hyviä muistoja, Christoffer sanoo.

– Nyt oli oma aikani. Ja elämä ei mene niin, että pysyt tietyissä suunnitelmissa. Olen saanut olla pidemmän aikaa turvallisessa tilanteessa, ja tämä uusi haaste tuntuu hyvältä tulikokeelta.

Viihteen monitaituri toivoo pystyvänsä hyödyntämään eri työprojekteissa hiomiaan taitoja uudessa ohjelmassaan. Hänellä on kokemusta myös muun muassa teatterilavalta ja musikaaleista.

– Olen pohtinut paljon sitä, miten valjastan kaiken oppimani tähän uuteen.

Mitään täysin kevyttä viihdettä tuskin on luvassa, sillä Christoffer haluaa myös haastaa itseään ja katsojia omassa ajattelutavassaan.

Ennen kaikkea Christoffer lupaa nauraa itselleen.

– Haluan haastaa ihmisiä aidosti tarkastelemaan sitä, milloin on oikeasti syytä loukkaantua ja milloin ei, ja miten puhumme esimerkiksi toisistamme ja vähemmistöistä, hän pohtii.

– Ohjelma ei ole hirveän sovinnainen, vaan nyt nähdään aikuisempi Christoffer. Suututan todennäköisesti juuri niitä ihmisiä, joilla on samat arvot kuin minulla. Olen haastanut aika paljon itseänikin tätä ohjelmaa tehdessä.

Kahdeksan jaksoa kattavassa viihdeohjelmassa seikkaillaan niin studiossa kuin sen ulkopuolella.

Studiossa nähdään julkkisvieraita, jotka istuvat kaikki yhtaikaa Club Toffe -nimisessä studiossa yleisön kera.

Avausjakson vieraina ovat Miitta Sorvali ja Bess.

Miitta Sorvalin hahmo Tellervo von Appelgren saa rinnalleen Lyydia Aminoff-Rexin.

– Haluan luoda vieraille ja katsojille kokemuksen, jossa kaikki saavat yllättyä ja tulla arvostetuksi. Olemme yhtaikaa intiimissä tilassa ja keskustelemme yhdessä.

– Haluan myös tarjota mahdollisuuden nauraa sekä kanssani että kustannuksellani.

Vieraat osallistuvat myös etukäteen kuvattuihin insertteihin, joissa käydään muun muassa saunassa ja metsässä. Vieraille on varattu Christofferin eri hahmojen sukulaisten rooleja.

– Tyydyn vain toteamaan tähän, että suku on pahin, hän sanoo arvoituksellisesti.

Hahmojensa avulla Christoffer pystyy olemaan entistäkin epäsovinnaisempi.

– He sanovat asioita, joita en itse sanoisi tai kehtaisi sanoa.

Christoffer Strandberg Show keskiviikkoisin 22.3. alkaen Nelosella klo 21.00.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?