Sarah Fergusonilta paljastus polttareistaan: poliisi pidätti hänet ja prinsessa Dianan

Yorkin herttuatar muisteli erikoisen käänteen saanutta polttari-iltaansa.

Sarah Fergusonilta on ilmestynyt kirja A Most Intriguing Lady. Hän kertoo muun muassa polttareidensa kommelluksista prinsessa Dianan kanssa.

17.3. 8:01

Yorkin herttuatar Sarah Ferguson meni naimisiin prinssi Andrew’n kanssa vuonna 1986.

Ennen kuninkaallisia häitä pidettiin polttarit, kuten hyvään tapaan kuuluu.

Fergie, 63, muisteli The Kelly Clarkson Show’ssa, kuinka hän ja prinsessa Diana olivat päättäneet pukeutua poliiseiksi ennen klubille lähtöä.

– Kun istuimme alas, tarjoilija tuli luoksemme ja sanoi: anteeksi vain, mutta tämä on yksityinen klubi. Täällä pidetään hauskaa, emmekä me tarjoile poliiseille, Ferguson kertasi illan tapahtumia.

– Luulivatko he teitä oikeiksi poliiseiksi? Clarkson ihmetteli.

– Kyllä, Fergie vastasi.

Diana ja Fergie olivat läheisiä. Kuva vuodelta 1993.

Kun pari poistui klubilta oikeat poliisit päättivät ottaa molemmat kiinni ”poliisina esiintymisestä”. Ferguson ja prinsessa Diana löysivät itsensä pian poliisiauton takaosasta.

Jostain kumman syystä poliisiautoon oli jäänyt savupekonin makuisia perunalastuja ja prinsessa Diana alkoi syödä niitä.

– Etupenkillä istunut poliisi ärähti hänelle heti, että niin ei voi tehdä, Ferguson tarinoi.

Lopulta poliisit tajusivat pidättäneensä pari kuninkaallista.

Alla olevalta videolta voit katsoa Fergusonin version tapahtuneesta:

Fergie kertoi Clarksonille, ettei hän ikävöi vuonna 1997 kuollutta prinsessa Dianaa, koska tämä ”kulkee hänen mukana jokaisena päivänä”.

– Hän ja minä, me nauroimme paljon. Jouduimme usein myös hankaluuksiin. Tiedätkö, mitä hän tapasi tehdä? Hän kertoi minulle aina jonkin todella huonon vitsin juuri silloin, kun minun piti olla vakavissani.

Prinssi Andrew ja Sarah Ferguson lomatunnelmissa lastensa Eugenien (vasemmalla) ja Beatricen kanssa.

Prinssi Andrew ja Sarah Ferguson erosivat virallisesti vuonna 1996. Heidän rakkaustarinansa oli suuren kiinnostuksen kohteena 80- ja 90-lukujen taitteessa. Suhde oli paitsi vauhdikas, myös paikoin myrskyisä.

Andrew ja Fergie olivat tienneet toisensa lapsuudesta lähtien ennen liittoaan. Harper’s Bazaar -lehden mukaan prinsessa Dianalla oli sormensa pelissä suhteen alkamisessa, sillä hän kutsui Fergien majoittumaan Windsorin linnaan vuotuisen Royal Ascot -hevosurheilutapahtuman aikaan vuonna 1985. Fergie tapasi Andrew’n lounaalla ja parin välillä leimahti heti ihastus.

Vuotta myöhemmin Andrew kosi Fergietä timanteilla kuorrutetun rubiinisormuksen kanssa. Häät olivat hulppeat, ja ne järjestettiin Westminster Abbeyssa pikavauhtia vain neljä kuukautta kihlauksen jälkeen.

Pariskunta sai yhdessä kaksi lasta: elokuussa 1988 syntyi prinsessa Beatrice, ja maaliskuussa 1990 syntyi puolestaan prinsessa Eugenie.

Eugenien syntymän jälkeen julkisuuteen alkoi kuitenkin tihkua huhuja, että herttuaparin avioliitto olisikin pahassa kriisissä.

Fergie ja prinssi Andrew ilmoittivat avioerostaan vuonna 1992 sen jälkeen, kun herttuatar jäi kiinni St. Tropezista romanttisella lomalla John Bryanin kanssa. Herttuapari oli ollut tuolloin naimisissa kuusi vuotta. Tuolloin prinssi Philip julisti Fergien ”persona non grataksi”. Persona non grata tarkoittaa ”ei-toivottua henkilöä”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?