Anniina Valtonen julkaisi paljonpuhuvan kuvan lähi- ja etätyön erosta

Lähitöissä ja etätöissä on vissi ero – ainakin mitä tulee pukeutumiseen.

15.3. 20:30

Meteorologi Anniina Valtonen julkaisi Instagramissa kuvaparin, joka puhuttelee taatusti jokaista etätöiden ja lähitöiden välillä pallottelevaa duunaria.

– Töissä töissä vs. töissä etänä, Valtonen kirjoittaa julkaisemansa kuvaparin saatteeksi.

Valtosen seuraajat samaistuivat julkaisuun.

– Lähes sama tälli päällä täälläkin. Villasukat, lökkänät jalassa, mut paita on t-mallia, eräs kommentoi.

– Pieruverkkarit rulez, toinen tsemppasi.

Myös meteorologin työasu herätti hilpeyttä.

– Nyt on raitaa kyllä, kolmas iloitsi Valtosen asuvalinnasta.

Etätyön tekeminen on edelleen iso puheenaihe työpaikoilla, vaikka monet etätöitä tekevät suomalaiset ovatkin palanneet takaisin työpaikoille.

Suomen Yrittäjien alkuvuodesta tekemän kyselytutkimuksen mukaan etätyön tekeminen on tärkeä kysymys erityisesti nuorten parissa. Kyselyn mukaan 64 prosenttia 18–29-vuotiaista harkitsisi työpaikan vaihtoa, jos etätöitä ei saisi tehdä.

Kun vuosi sitten 44 prosenttia teki etätöitä koko ajan, enää neljäsosa on jatkuvasti etätöissä, tammikuussa tekemä kyselytutkimus paljastaa.

Kyselyn mukaan 64 prosenttia 18–29-vuotiaista harkitsisi työpaikan vaihtoa, jos ei saisi tehdä etätöitä. 30–44-vuotiaistakin uutta työtä harkitsisi 55 prosenttia.

Työn joustavuus näyttää olevan tärkeää erityisesti nuorille. Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäisen mukaan monet nuoret ovat valmiita tekemään töitä joustavasti, mutta odottavat, että myös työnantaja joustaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?