Legendaarisella Uudella Iloisella Teatterilla uusi omistaja

Uuden Iloisen Teatterin johtajan paikan ottaa vuoden 2017 tangokuningas Teijo Lindström.

Teijo Lindström on innoissaan ottaessaan vetovastuun Uuden Iloisen Teatterin toiminnasta.

15.3. 10:06

Maineikas revyyteatteri Uusi Iloinen Teatteri eli UIT on saanut taakseen uuden yrityksen, joka lähtee pyörittämään teatteria, Helsinki Callingin tiedotteessa kerrotaan.

Suurena UIT:n ihailijana tunnettu, vuoden 2017 tangokuningas Teijo Lindström on ostanut teatterin tuotemerkit King Productions -yritykselleen, joka ottaa vastuun teatterin toiminnasta. Lindström toimii teatterin taiteellisena johtajana sekä teatterin johtajana.

– Olen isosti onnellinen, kun pääsen jatkamaan omien esikuvieni työtä ja pitämään huolen siitä, että UIT:n legendaarinen tarina saa jatkoa, hän kertoo tiedotteessa.

– Haavelin jatkuvasti pääseväni joskus mukaan lavalle laulamaan, mutta se, että pääsen nyt itse pyörittämään ihailemaani teatteria on enemmän kuin unelmien täyttymys, sillä tästä en osannut edes haaveilla.

Lindström kertoo tiedotteessa, että UIT:n historiaa tullaan vaalimaan ja sen perinteistä toimintaa jatkamaan ”suurella sydämellä”.

Uusi Iloinen Teatteri perustettiin vuonna 1978. Sen perustivat suomalaisen viihteen uranuurtajat näyttelijä-laulaja Marjatta Leppänen, säveltäjä ja musiikkituottaja Jaakko Salo, kirjailija-laulaja Jukka Virtanen, laulaja, kapellimestari ja säveltäjä Lasse Mårtenson ja näyttelijä Matti Kuusla. Teatterin perustamisesta tulee tänä vuonna 45 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi UIT järjestää juhlaohjelmaa, josta tiedotetaan erikseen.

Lue lisää: Legendaarinen Uusi Iloinen Teatteri on haettu konkurssiin

Kesällä 2020 Uutta Iloista Teatteria eli Hakaniemen musiikkiteatteri Oy:tä haettiin konkurssiin. Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma jätti konkurssihakemuksen 30. kesäkuuta.

Maksukehotuksesta huolimatta UIT:llä oli jäänyt maksettavaa Varmalle yli 33 000 euroa korkoineen. Saatavan vanhin erä erääntyi maksettavaksi 28. elokuuta 2019.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?