Minttu Mustakallio, 49, joutui kylpylän suihkussa tilanteeseen, joka ei unohdu

Minttu Mustakallio on opetellut elämään julkisen työnsä kanssa. Joskus innokkaiden fanien erikoiset lähestymiset jäävät kuitenkin kirkkaana mieleen.

Minttu Mustakalliolla on riittänyt töitä. Erityisesti takavuosien rooli Klikkaa mua -sarjassa herättää yhä ihmisten kiinnostuksen.

14.3. 15:58

Pitkän linjan näyttelijän Minttu Mustakallion, 49, kalenteri on pursunnut alkuvuoden ajan kiireitä. Mustakallio on tällä hetkellä isossa teatteriroolissa Norrbottensteaternissa Luulajassa, Pohjois-Ruotsissa.

Se on vaatinut tiukkaa matkustamista naapurimaahan.

– Lennän Ruotsiin joka viikko. Tätä on nyt jatkunut yhdeksän viikkoa, vielä on neljä jäljellä, Mustakallio kertoo Vida-ravintovalmistebrändin järjestämässä aamiaistilaisuudessa Helsingissä.

Rooli Marsvinsnätter-nimisessä näytelmässä on tietysti ruotsinkielinen, mikä on aiheuttanut omat haasteensa.

– Olen tankannut ruotsin kieltä kuin hullu, koska pohjataitoni on lukioruotsi, Mustakallio toteaa.

Työrintamalla kulkee muutenkin. Mustakallio tekee nykyään paljon äänitöitä.

– Teen paljon äänikirjoja ja spiikkauksia, Mustakallio kertoo.

Kesällä olisi tiedossa todennäköisesti myös muutama elokuvaprojekti.

– Haemme vielä rahoitusta. Kesällä olisi kiva kuvata, mutta yritän pitää myös vapaata ennen sitä, jotta aivoni saisivat levätä, Mustakallio nauraa.

Oikeastaan kiirettä on piisannut sen verran, että rauhoittumisellekin olisi nyt kysyntää.

– Töitä on ollut todella paljon. Odotan, että saan matkustamisrumban päätökseen ja voin rauhoittua taas Suomessa, Mustakallio sanoo.

Klikkaa mua -sarja oli suosittu faniensa keskuudessa. Kuvassa Jania esittänyt Tobias Zilliacus ja Ellaa esittänyt Minttu Mustakallio.

Moni muistaa Mustakallion erityisesti vuosina 2012–2014 esitetystä Klikkaa mua -hittisarjasta.

Mustakallio kertoo huomanneensa sarjan suosion.

– Se oli hirveän suosittu ja osui moneen ikäryhmään.

Itseasiassa sarjasta tulee yhä palautetta lähes viikoittain.

– Kaupassa tullaan kyselemään, että tuleeko sarjaa lisää ja kehutaan, että voi kun se oli niin hyvä. Instagramiin tulee myös paljon viestejä siitä.

Mustakallio kertoo opetelleensa tiedostamaan julkisen työnsä eri puolet.

– Olen oppinut elämään sen kanssa. Joskus jos olen vaikka juhlimassa, niin silloin haluaisin olla ihan vain minä. Kynnys lähestyä madaltuu, kun ollaan vaikka yökerhossa. Monet julkisuuden henkilöt varmaan tunnistavat tämän, Mustakallio arvelee.

– Olen aina sanonut, että ei voi lopettaa elämistä. Varmaan jollain Hollywood-tähdellä on vähän rankempaa kuin meillä täällä Suomessa, Mustakallio nauraa.

Yksi innokas lähestyminen on jäänyt näyttelijälle kirkkaana mieleen. Mustakallio oli työreissulla kuvaamassa elokuvaa. Kuvaukset olivat kylpylän lähettyvillä, joten kuvausten jälkeen Mustakallio meno rentoutumaan kylpylään.

Suihkutiloissa tuli eteen erikoinen tilanne. Mustakallio seisoi suihkussa, kun kaksi naista tulivat pyytämään nimikirjoitusta.

Tilanne oli vähintäänkin mieleenpainuva, sillä he kaikki seisoivat kylpylän suihkutiloissa.

– Sanoin, että minulla ei kyllä ole nyt kynää tässä mukana, Mustakallio muistelee nauraen.

Naisetkin vaikuttivat hieman hämmentyneen tilanteesta.

– He totesivat siihen vain jotenkin, että ”ahaa, okei”. Se oli hassu hetki! Mietin hetken aikaa, että niin, ei minulla ihan oikeasti ole kynää tässä suihkussa mukana, Mustakallio sanoo.

Minttu Mustakallion alkuvuosi on ollut äärimmäisen työntäyteinen ja kiireinen.

Palautumisestaan Mustakallio pitää kiireiden keskellä huolta juoksemalla ja laitepilateksella.

– Yritän pitää kunnostani huolta. Varsinkin pilates on minun henkireikäni. Myös työni ja roolini Ruotsissa vaativat sitä, että olen kunnossa.

Myös kotona rauhoittuminen on tärkeää.

– Nyt olisi ihanaa saada olla vain rauhassa kotona, kun on ollut niin kiire. Mutta täytyy sanoa, että olen jälleen ihan rakastunut Helsinkiin. Tuntuu, että ihastun tähän kaupunkiin uudelleen joka viikko, Mustakallio kertoo.

Kesällä Mustakallion elämässä on iso virstanpylväs, sillä hän täyttää 50 vuotta. Ajatus saa Mustakallion leikkisästi kauhistumaan.

– Vaikea uskoa, että olen jo niin vanha! Olen sitä mieltä, että ikää ei pidä hävetä, vaikka olenkin vähän järkyttynyt, että olen jo ”niin vanha”, Mustakallio nauraa.

Lue lisää: Näyttelijä Minttu Mustakallio epäili esiintymistä napapaidassa Varasto 2 -elokuvassa – ”En yleensä urputa vastaan”

Lue lisää: Kansallisteatterin kummitus piinasi näyttelijä Minttu Mustakalliota – työntekijöille annettu ohjeet kummitusten kohtaamiseen

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?