Burgerimiehet kohtasivat heti ”ällöttävän yllätyksen” Pohjois-Amerikassa – paikallisen varoittava lausahdus jäi mieleen

Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen lähtivät valloittamaan Pohjois-Amerikkaa uusin kujein. Tuoreella kaudella moni asia muuttui, jotta myös naisia saataisiin houkuteltua television ääreen.

Akseli Herlevin ja Ossi Lahtisen uudet seikkailut alkavat huhtikuussa Nelosella.

13.3. 21:33

Suositun Burgerimiesten uudella kaudella suunnataan valtameren taakse hyvän ruuan ja elämysten perässä. Akseli Herlevin, 38, ja Ossi Lahtisen, 38, luotsaama Burgerimiehet Pohjois-Amerikassa alkaa Nelosella 6. huhtikuuta.

Matkalla koettiin heti ”ällöttävä vastoinkäyminen” kun kaksikon käyttämän matkailuauton wc:stä hajosi septitankki eli niin sanottu jätevesitankki.

– Tämä tapahtui kirjaimellisesti ensimmäisenä päivänä.

Uusi osa tilattiin heti, mutta se kulki miesten epäonneksi joka etapilla heidän perässään, eikä koskaan ehtinyt perille saakka.

Miehet tekivät tilanteen seurauksena yksimielisen päätöksen.

– Emme käyttäneet matkailuauton vessaa ollenkaan. Pysähtelimme matkan varrella huoltoasemille, Lahtinen sanoo.

Reissu Pohjois-Amerikkaan oli katsojien toive, jonka Akseli Herlevi ja Ossi Lahtinen nyt toteuttavat.

Kulttuurieroja valtameren takana riitti. Herlevi ja Lahtinen suuntasivat tarkoituksella moneen sellaiseen paikkaan, jossa ei normaalisti turisteja näy.

Vastaan tuli myös ensimmäistä kertaa tilanne, että koronanjälkeinen maailma näytti toisen puolensa.

– Työttömyyden kasvu näkyi reissulla. Oli paljon paikkoja, jotka eivät olleetkaan enää öisin auki, Herlevi sanoo.

Eräs amerikkalainen vastaantulija myös varoitti Herleviä ja Lahtista tietyistä alueista, joille ei kannattanut mennä. Varoitus jäi mieleen ja otettiin vakavasti.

– Hän sanoi, että älkää turhaan menkö kerjäämään verta nenästänne. Saatatte joutua ryöstetyiksi vaikkapa puolikkaan tupakka-askin takia, Herlevi kertoo.

– Jengi voi köyhemmissä paikoissa todella huonosti tänä päivänä, Lahtinen sanoo.

Siitä huolimatta ihmisten luontainen sosiaalisuus jäi mieleen.

– Kun jonnekin pysähtyi, niin aina oltiin ystävällisiä ja tultiin juttelemaan. Ihmiset olivat niin ystävällisiä ihonväristä tai kansallisuudesta huolimatta, Herlevi ja Lahtinen huomauttavat.

Suomi tunnettiin amerikkalaisten keskuudessa yllättävän hyvin. Kaksikko ei kuitenkaan malttanut olla levittämättä perinteistä ilosanomaa myös valtameren takana.

– Me tietysti nostimme aina esiin joulupukin ja sen, että täällä on niin kylmä, että kusi jäätyy ennen kuin se osuu maahan, kaksikko nauraa.

Ohjelmaa on lähdetty uudistamaan tälle kaudelle. Herlevi ja Lahtinen ovat tulleet ohjelman eri kausien aikana tunnetuiksi runsaasta voin käytöstä, rasvaisesta ruuasta ja oluen kilistelystä.

Nyt esimerkiksi alkoholinkäyttö jäi kokonaan pois. Herlevi ja Lahtinen myöntävät, että aiemmilla kausilla yökerhossa käyminen on kuulunut olennaisena osana reissuihin aina kuvauspäivän päätteeksi.

– Ollaan me aika paljon biletetty, mutta se kuului nuorempaan ikään. Enää ei jaksa samalla tavalla, Herlevi sanoo.

– Nyt päästiin aamuisin lähtemään huomattavasti aiemmin liikkeelle, Lahtinen lisää.

Lisäksi kaksikko nähdään uudella kaudella urheilemassa. Herlevi ja Lahtinen kertovat, että inspiraatio muutokseen tuli heistä itsestään. Konseptiin haluttiin muutosta myös siksi, että tähän mennessä rasvaiset burgerit, kuppilassa istuminen ja oluen kilistely ovat tuoneet tv-ruutujen ääreen lähinnä mieskatsojia.

– Tiedämme, että katsojamme ovat aika miesvoittoista. Halusimme tehdä helpommaksi myös naisille tämän ohjelman. Mietimme miten se onnistuisi. Itseämme emme voi miksikään muuttaa, mutta meininkiin oli mahdollista vaikuttaa, ettei se ole niin öykkärimättöä, Herlevi perustelee.

Akseli Herlevi ja Emmi Suuronen kertoivat erostaan helmikuussa.

Hyviksi ystävyksiksi tunnustautuvat Herlevi ja Lahtinen ovat tällä hetkellä molemmat sinkkumiehiä. Herlevi kertoi äskettäin Instagramissaan eronneensa pitkäaikaisesta kumppanistaan, Miss Suomi -kisoista tutusta Emmi Suurosesta.

Uusi elämänvaihe sinkkuna on lähtenyt hyvin käyntiin.

– Olen tehnyt todella paljon töitä. Siihen on mennyt oikeastaan kaikki aika, Herlevi kuvailee.

Viime viikolla alkaneen Diili-kauden ensimmäisessä jaksossa nähtiin, kuinka Herlevi riensi silloisen kumppaninsa tueksi ja avuksi kalanmyyntiin liittyvässä tehtävässä. Herlevi korostaa, että vaikka jakso tuli vasta eron jälkeen tv:stä, asiassa ei ollut mitään kiusallista.

– Olemme erittäin hyvissä väleissä

Lue lisää: Emmi Suuronen kutsuu Akseli Herlevin apuun kesken Diili-kuvausten – antaa silloiselle kumppanilleen hämmentävän ohjeen

Burgerimiehet Pohjois-Amerikassa Nelosella 6. huhtikuuta alkaen. Ilta-Sanomat ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?