Tässä on Käärijän kovin haastaja – Loreen edustaa Ruotsia Euroviisuissa

Vuoden 2012 viisuvoittaja lähtee Liverpooliin jahtaamaan toista titteliään.

Loreen (keskellä) on Ruotsin euroviisuedustaja vuosimallia 2023.

11.3. 23:02

Ruotsin euroviisuedustaja vuodelle 2023 on Loreen.

39-vuotias laulaja jyräsi voittoon länsinaapurin karsintana toimivassa Melodifestivalen-kilpailussa kappaleellaan Tattoo. Monille viisufaneille Loreen on jo varmasti tuttu kasvo, sillä vuonna 2012 hän nappasi koko Euroviisujen voiton kappaleella Euphoria.

Poplaulaja nappasi itselleen voiton ”Mellosta” ja lentolipun Liverpoolissa pidettäviin Ukrainan viisuihin suvereenein lukemin. Loreen sai huikeat 177 pistettä, eli 39 pistettä toiseksi tullutta Marcus & Martinus -popduoa enemmän.

Loreenin viisushow oli näyttävä.

Loreenin voitto Ruotsissa ei ollut yllätys, sillä häntä on alusta asti pidetty Euroviisujen suhteellisen ylivoimaisena voittajasuosikkina. Melodifestivalenin voiton nappaamista pidettiin lähinnä muodollisuutena.

Tämän jutun kirjoitushetkellä hänellä on kuitenkin kertoimilla mitattuna kaksi kovaa haastajaa. Toinen heistä on Ukrainan edustaja Tvorchi ja toinen Suomen oma poika Käärijä.

Käärijän Cha cha cha -kappaleen saanutta kansainvälistä suurhuomiota on pidetty suomalaisartistin valttikorttina Loreenia vastaan. Myös Melodifestivalenin osallistujat vaikuttivat vähintään innostuvan Käärijän kappaleesta SVT:n hiljattain julkaisemalla videolla, mutta Loreen itse ei näyttänyt vakuuttuvan.

Artistin vähäeleinen mutta paljon puhuva reaktio Käärijään koostui tyhjästä katseesta ja yhdestä kommentista.

– Kiinnostaa, mitä hän haluaa sanoa tällä, Loreen totesi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?