Podcast: Tätä et nähnyt tv:ssä – Veltto Virtasen raju reaktio Antonio Floresin sanoihin säikäytti Farmissa kaikki

Farmi-podcastissa Essi Unkuri ja Johanna Puhakka paljastavat, mitä ohjelman tuoreessa jaksossa ei näytetty.

Veltto Virtasen käytös Farmilla aiheutti osassa muista osanottajista närää.

11.3. 22:13

Psykologi ja entinen kansanedustaja Pertti ”Veltto” Virtanen nimettiin tämän illan Farmi-jaksossa kaksintaisteluun.

Nimeäjänä oli torppari Antonio Flores, joka perusteli jaksossa valintaansa sillä, että Virtanen ei olisi osallistunut ohjelmassa töihin vaaditulla tavalla. Virtanen ei ottanut nimeämistä hyvällä, vaan suorastaan suivaantui kuullessaan, että hänet on nimetty.

Muille ohjelman osanottajille nimeäminen ei kuitenkaan ollut yllätys, paljastavat Farmissa myös kilpailevat Essi Unkuri ja Johanna Puhakka Farmi-podcastissa. Heidän mukaansa Virtasen käytös ja kielenkäyttö olivat herättäneet närää muissakin.

– ”Veltsu” aika usein otti lonkkaa aitalla ja katseli meidän muiden tekemisiä. Häneltä tuli aika monta kertaa tahdittomia kommentteja, aika paljon tytöttelyä ja Antoniota kohtaan hän sanoi paljon tahdittomia asioita myös. Jotkut hänen mielipiteistään eivät ihan olleet vuodessa 2023, Unkuri sanoo.

– Hänen tapansa omien sanojensa mukaan ”heittää läppää ja provosoida” ei vaan ole ookoo, Puhakka puolestaan kommentoi.

Antonio Flores (kuvassa) nimesi Veltto Virtasen kaksintaisteluun.

Juontajat muistelevat, että pahimmillaan Virtasen heittämät kommentit aiheuttivat rajuakin sanaharkkaa muun muassa Mariko Pajalahden kanssa. Yhden näistä yhteentörmäyksistä Unkuri ja Puhakka kuulivat sivukorvalla.

– Mariko pisti vähän jauhoja suuhun. Veltolta tuli sitten takaisin imitointia Marikosta, mikä oli aika lapsellista ja typerää, Puhakka sanoo.

Virtasen käytöksen, kielenkäytön ja useamman muun kilpailijan silmissä laiskan osallistumisen johdosta podcastin juontajat toteavat yhteen ääneen, että hänen nimeämisensä toimesta ei yllättänyt ollenkaan.

– Veltto oli kuitenkin se ihminen, joka toi enemmän negatiivista kuin positiivista meidän joukkoon. En mä nähnyt mitään muuta loogista vaihtoehtoa, Unkuri pohtii.

Tässä porukassa Virtasen (oikea reuna) koettiin vaikuttavan ilmapiiriin negatiivisesti.

Podcastissa myös paljastetaan kameroista pois jäänyt Virtasen ensireaktio nimeämiseen.

– Muistatko kun Antonio sanoi, että Veltsu, mä nimeän sut? Veltsulla tuli nyrkki suoraan pöytään aivan täysillä. Kaikki me säikähdettiin. Hän alkoi puhua todella rajusti siinä, Unkuri muistelee.

– Sanoin tästä Veltsulle myöhemmin ja hän siihen sanoi, että ainut mikä jäi harmittamaan oli ettei ottanut farmipuukkoa ja laittanut sitä siihen pöytään.

Juontajat kuitenkin toteavat jälleen yksimielisesti, että Virtanen toi farmille draamaa ja ymmärsi viihteen päälle. Loppujen lopuksi miehen ”mielipiteitä jakava” persoona kuitenkin johti myös nimeämiseen.

Pertti ”Veltto” Virtanen on psykologi ja entinen kansanedustaja.

Virtanen itse on jo aiemmin puolustautunut syytöksiä laiskottelusta vastaan.

Hän kertoi Ilta-Sanomille aiemmin maaliskuussa, että hän loukkasi selkänsä ”liian pehmeän patjan” ansiosta vain hetken ennen kuvauksiin lähtöä.

Virtasen selkäkipujen johdosta hän ei pystynyt osallistumaan maatilan töihin täysipainoisesti. Hänen mukaansa se aiheutti närää muissa kilpailijoissa ja häntä kohdeltiin siksi ikävästi. Virtanen kertoo, että häntä syyteltiin laiskaksi ja väitettiin, ettei hän halunnut osallistua yhteisiin askareisiin.

– Tässä oli ehkä maailman kaikista epäoikeudenmukaisin juttu mua kohtaan, että väittää, ettei viitsi tehdä mitään. Suomessa kärsii melkein miljoona ihmistä selkäkivuista.

Virtasen mukaan hän osallistui farmin töihin käymällä sienessä, tekemällä siimaa ja muita kalastustarvikkeita ja toimimalla eräänlaisena viihdyttäjänä ja terapeuttina muille.

– Ne ei tajunnut sitä, että kaikilla farmeilla ja maatiloilla on myös vanha viisas, joka soittaa kannelta ja kertoo asioita. Toimin psykologina niiden rankkojen työpäivien jälkeen ja helpotin niiden oloa.

Farmi Suomi lauantaisin kello 20 Nelosella ja Ruudussa. Nelonen ja Ilta-Sanomat kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?