Britanniassa kuohuu: kuninkaalliset kieltäytyivät kutsusta pienen Lilibetin ristiäisiin – sisäpiiri paljastaa syyn

Lehtitietojen mukaan kuningas Charles, kuningatar Camilla, prinssi William ja prinsessa Catherine eivät osallistuneet ristiäisiin kutsusta huolimatta.

10.3. 13:02

PRINSSI Harryn ja herttuatar Meghanin 1-vuotias tytär, Lilibet, on Mirrorin tietojen mukaan kastettu yksityisessä seremoniassa viime perjantaina parin kotona Kaliforniassa.

Parin edustaja vahvisti tiedon lehdelle.

Mirrorin mukaan kuningas Charlesille, kuningatar Camillalle, prinssi Williamille ja prinsessa Catherinelle olisi lähetetty kutsu ristiäisiin, mutta he eivät saapuneet paikalle.

Seremoniassa oli lehtitietojen mukaan paikalla 20–30 parin lähipiiriin kuuluvaa ihmistä, kuten Meghanin äiti Doria Ragland, Lilibetin kummisetä Tyler Perry ja kummitäti, jonka nimeä ei tiedetä.

Buckinghamin palatsi ei ole halunnut kommentoida poisjääntejä, ja toteaa asian kuuluvan vain perhepiirille.

Sisäpiirin lähde ehti kuitenkin tuoreeltaan puhumaan Mirrorille:

– Kahden vanhimman kuninkaallisen ja heidän vaimojensa lennättäminen Yhdysvaltoihin olisi ollut massiivinen operaatio sekä suunnittelun, että turvallisuuden kannalta.

– Matkustusohjesäännön mukaan Charles ja William eivät voi lentää yhdessä, joten he olisivat tarvinneet vähintään kaksi lentoa päästäkseen paikalle.

– Vaikka Sussexien ja heidän perheensä välit ovat todella huonot, kuningasperhe on aina pitänyt huolta siitä, että lapset eivät joudu kärsimään.

Lue lisää: Harryn ja Meghanin tytär kastettiin yksityisessä seremoniassa – näin hovi vastasi parin aikeisiin käyttää lapsistaan arvonimiä

Ristiäisten myötä Lilibet sai vihdoin virallisesti prinsessan arvonimen. Vuoden 1917 lain mukaan hallitsijan poikapuolisten lasten lapset ovat automaattisesti prinssejä ja prinsessoja, mutta Mirrorin mukaan Lilibetin ja Harryn ja Meghanin esikoisen, 3-vuotiaan Archien, arvonimiä käytetään vain muodollisissa ja virallisissa tilaisuuksissa, eikä joka päiväisessä elämässä tai kanssakäymisessä ihmisten kanssa.

Lehtitietojen mukaan Harry ja Meghan eivät halua kieltää lapsiltaan heidän taustaansa, mutta haluavat antaa näiden päättää arvonimiensä käytöstä tai luopumisesta sitten, kun lapset ovat vanhempia.

Buckinghamin palatsi tiedotti, että arvonimet päivitetään hovin virallisille nettisivuille. Hovista myös vahvistettiin, että kuningas on tietoinen Harryn ja Meghanin aikeista käyttää lapsiensa arvonimiä.

– Asiaan kuuluvat keskustelut on käyty uutisen saavuttua, hovista todettiin viitaten Liliberin ristiäisiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?