Raju riita repii Elviksen perhettä – tästä on kyse

Lisa Marie Presleyn kuoltua hänen äitinsä ja tyttärensä ovat ajautuneet taistoon siitä, kuka saa jatkaa Elviksen perintöä.

Harper Lockwood, Lisa Marie Presley, Priscilla Presley, Riley Keough ja Finley Lockwood Baz Luhrmanin Elvis-elokuvan ensi-illassa.

9.3. 10:30

Ennen Lisa Marie Presleyn muistotilaisuutta hänen perheensä näytti yhtenäiseltä joukolta.

Gracelandissa nähtiin sulassa sovussa äiti Priscilla, Lisa Marien velipuoli Navarone Garibaldi Garcia, tytär Riley Keough, kaksoset Finley ja Harper Lockwood sekä heidän isänsä Michael Lockwood.

Tuhansien fanien silmien alla kaikki sujui hienosti, mutta kulissien takana kiehui, People-lehti kirjoittaa.

– Michaelia ei ollut kutsuttu muistotilaisuuteen, Lisa Marien läheinen ystävä kertoi lehdelle.

– Hän tuli Memphisiin sillä verukkeella, että hänen täytyy toimia kaksosten esiliinana. Hän oli viimeinen ihminen, jonka Lisa Marie olisi halunnut nähdä muistotilaisuudessaan.

Myös Lisa Marien ja Priscillan välit näyttivät olevan kunnossa, kun heidät nähtiin yhdessä Elvis-elokuvaan liittyvissä tilaisuuksissa. Useiden lähteiden mukaan äiti ja tytär eivät kuitenkaan ole olleet puheväleissä sen jälkeen kun Lisa Marie erosi Michael Lockwoodista vuonna 2016.

Eron jälkeen Lisa Marie ja Lockwood ajautuivat katkeraan huoltajuuskiistaan, joka päättyi vasta viime vuoden lokakuussa.

Lisa Marien mukaan Priscilla piti asiassa Michael Lockwoodin puolia.

Lue lisää: Priscilla Presley ja tyttären­tytär Riley Keough eivät ole puhe­väleissä – riita perinnöstä syvenee

Perheen riidat kärjistyivät neljä päivää Lisa Marien muistotilaisuuden jälkeen. Kyse oli rahasta.

Priscillan asianajajat kyseenalaistivat Lisa Marien nimissä olleen rahaston sääntöihin vuonna 2016 tehdyn muutoksen. Muutoksessa Priscilla ja Lisa Marien entinen bisnesjohtaja Barry Siegel poistettiin rahaston luottamushenkilöistä. Samalla säätiön hallinta annettiin Lisa Marien tyttärelle Riley Keoughille ja pojalle Benjamin Keoughille, joka teki itsemurhan vuonna 2020.

Rahastoon kuuluu Gracelandin kartano sekä 15 prosentin osuus Elvis Presley Enterprisesista, jotka tuottivat vuonna 2022 noin 110 miljoonaa dollaria.

Priscillan mukaan hän ei tiennyt vuonna 2016 tehdyistä muutoksista ennen kuin Lisa Marie kuoli.

Hänen mukaansa rahaston luottamushenkilöitä koskeva muutos tulisi mitätöidä useiden tekijöiden takia – mukaan lukien se, ettei Lisa Marie ollut ilmoittanut muutoksista äidilleen, kuten luottamusehdot edellyttävät.

Perheen riidat ovat rahastosotkun jälkeen laajentuneet. Useiden lähteiden mukaan Riley ja Priscilla eivät ole enää puheväleissä.

– He eivät enää edes näe toisiaan, People kirjoittaa.

Mikäli vuonna 2016 tehty muutos rahaston uusista luottamushenkilöistä puretaan oikeudessa, Priscilla ja Riley tulevat johtamaan Elviksen jälkeenjäänyttä bisnestä yhdessä.

– Priscilla ei halua, että Riley johtaisi rahastoa yksin, sillä silloin hänellä ei olisi sananvaltaa, lähde kertoo.

– Samaan aikaan Riley ei halua Priscillan puuttuvan asioihin. Tilanne on surullinen. Riley on shokissa siitä, että Priscilla yrittää kiistää Lisa Marien tekemän muutoksen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?