Kuninkaan maksama miljoonalukaali ja lapset hienostokouluun? Tällainen on Madeleinen uusi elämä Ruotsissa

Yhdysvalloista elokuussa palaavan prinsessan suuntana on Tukholman Östermalmissa sijaitseva ja entuudestaan tuttu koti.

Prinsessa Madeleine on asunut viime vuodet Floridassa. Tässä hän siskonsa Victorian syntymäpäivillä vuonna 2022.

8.3. 15:31

Ruotsin hovi paljasti eilen, että pitkään Yhdysvalloissa asunut prinsessa Madeleine palaa perheineen takaisin Tukholmaan.

Expressen kertoo, että Florida vaihtuu tarkkaan ottaen Östermalmin kaupunginosassa ja kuninkaallisten hevostallien yhteydessä sijaitsevaan asuntoon, jossa Madeleine asusti myös ennen lähtöään rapakon taa. Sitä on sittemmin remontoitu hovin piikkiin jopa viidellä miljoonalla kruunulla eli noin 500 000 eurolla.

Vuonna 2020 käynnistetyissä remonteissa asuntoon muun muassa aiemmin viiden huoneen kotiin lisättiin kaksi huonetta, joille tulee varmasti lapsiperheessä käyttöä. Tätä nykyä Madeleinella on puolisonsa Chris O’Neillin kanssa kolme lasta, 9-vuotias prinsessa Leonore, 7-vuotias prinssi Nicolas ja 4-vuotias prinsessa Adrienne.

Tukholman kodin remonttiprojektissa oli Expressenin mukaan myös Louise ”Lussan” Thott, joka on ollut yksi Madeleinen parhaista ystävistä lapsuudesta asti.

Madeleine ja Chris O’Neill lapsineen pääsevät Tukholmassa juuri remontoituun luksuslukaaliin.

Hovin tiedote paljasti myös eilen, että suuri syy muuton takana on perheen lasten koulutus. Leonore ja Nicolas aloittavat syksyllä kotimaassaan alakoulun, siinä missä Adrienne menee esikouluun.

Heidän serkuistaan prinsessa Estelle ja prinssi Oscar käyvät Campus Manilla -nimistä koulua Djurgårdenin alueella. Prinssi Carl-Philipin vanhin lapsi, 7-vuotias prinssi Alexander, käy puolestaan Djurgårdsskolania.

Madeleinen lasten tulevasta opinahjosta ei vielä ole tietoa, mutta Ruotsiin he ovat prinsessan mukaan halunneet jo pidemmän aikaan.

– Lapset kysyvät melkein joka päivä, että milloin voimme mennä Ruotsiin. Me kaikki ikävöimme Ruotsia todella paljon, Madeleine sanoi SVT:n Året med kungafamiljen -ohjelmassa.

Madeleine muutti perheineen Floridaan O’Neillin töiden takia vuoden 2018 syksyllä. Pariskunta on aiemmin asunut myös Lontoossa ja New Yorkissa.

Yhdysvalloissa vietettyä elämää Madeleine on kutsunut ”hyvin tavalliseksi” ja sellaiseksi, jossa hän saa viettää vapaampaa elämää poissa parrasvaloista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?