Playboy-malli murhattiin kammottavalla tavalla ja sullottiin matkalaukkuun – silvottu ruumis tunnistettiin rintaimplanteista

Yksi Playboy-historian järkyttävimmistä tragedioista sijoittuu elokuuhun 2009. Bikinimalli Jasmine Fioren pahoinpidelty, kuristettu ja silvottu ruumis löydettiin roskalaatikosta matkalaukun sisälle tungettuna.

Playboylle työskennellyt Jasmine Fiore meni naimisiin tosi-tv-tähdeksi pyrkivän Ryan Jenkinsin kanssa. Pari ehti olla naimisissa vain viisi kuukautta, kun Jenskins murhasi vaimonsa.

9.3. 21:00

Bonny Doonesta, Kaliforniasta, kotoisin oleva Jasmine Fiore, 28, teki uimapukumallin töitä ja esiintyi aikuisviihdelinjojen mainoksissa. Hänet oli huomattu myös Playboyssa. Se oli kova suoritus nuorelta naiselta aikana, jolloin Playboy sai tuhansia kuvia viikossa lehteen haluavilta kaunottarilta.

Fiore työskenteli vuoden ajan Playboyssa, mutta hän ei ollut koskaan Playmate. Hugh Hefnerin bisnesimperiumi tarjosi kuitenkin muitakin töitä, ja Fiore toimi muun muassa Playboy Golfin koordinaattorina ja juhlien emäntänä, selviää Playboy Murders -sarjasta, joka on nähtävissä Discovery Plus -suoratoistopalvelussa.

Samaan aikaan toisaalla kanadalainen Ryan Jenkins teki kaikkensa päästäkseen julkisuuteen.

Tähdeksi haluava mies pääsi mukaan Megan Wants A Millionaire -tosi-tv-ohjelmaan, jossa entinen Playboy-malli Megan Hauserman etsii itselleen miljonääripoikaystävää.

Megan Wants a Millionaire, oli ohjelma, jossa entinen playboy-malli Megan Hauserman etsi itselleen varakasta miestä.

Kuvauksissa Jenkinsin ja Hausermanin välillä oli kemiaa. Pari ihastui toisiinsa, mutta ennen kuin mitään ehti tapahtua, ohjelman tuottajat astuivat esiin. Heidän mielestään Jenkins ei ollut oikea valinta ja Hauserman joutui tiputtamaan tämän ohjelman finaalista.

Jenkins järkyttyi putoamisestaan, mutta miehen sydän oli yllättävän helppo laastaroida kokoon.

Vain kaksi päivää myöhemmin, 18. maaliskuuta 2009, Jenkins ilmoitti Hausermanille rakastuneensa ja menneensä naimisiin Las Vegasissa. Morsian oli Jasmine Fiore.

Ryan Jenkins

Ei Jenkins oikeasti ollut miljonääri, vaikka olikin väittänyt Megan Wants A Millionaren tuottajille nettovarallisuudekseen 2,5 miljoonaa dollaria. Jenkinsin isällä oli miljoonaomaisuus, mutta pojalle asti rahaa ei valunut yhtä paljon kuin mies itse väitti.

Jenkinsin ja Fioren liitto oli alusta asti riitainen. Fiore huomasi naineensa miehen, joka ei vastannut lainkaan sitä, mitä tämä oli itsestään kertonut. Jenkins puolestaan oli sairaalloisen mustasukkainen Fioresta, vaikka ei omien sanojensa mukaan koskaan rakastanut naista.

– Ryan halusi epätoivoisesti edustusvaimon. Kun hän hävisi deittiohjelmassa, niin hän löysi itselleen toisen blondin Vegasista. Luulen, että hän yritti näin selviytyä loppupeleissä voittajaksi, sarjan tuottaja Mark Cronin muisteli aikoinaan Entertainment Weeklylle.

Elokuussa 2009 Jenkins ja Fiore olivat edelleen yhdessä. Pari matkusti pokeriturnaukseen San Diegoon.

Sinä iltana kaikki meni kammottavalla tavalla väärin.

Pari riiteli jo turnauksessa ja kärhämä paheni, kun Jenkins huomasi Fioren lähetelleen useita tekstiviestejä entiselle poikaystävälleen.

Illan ja loppuyön tapahtumat käyvät suhteellisen selviksi poliisin tutkimuksista. Jossain vaiheessa Jenkins on pahoinpidellyt vaimonsa ja raahannut tämän pation kautta parin hotellihuoneeseen. Poliisi uskoo Fioren olleen vielä tuolloin hengissä.

Jenkins nähdään valvontakameroiden kuvissa säntäilevän hotellin käytävällä. Poistumista ei nähdä, mutta seuraavana aamuna ohikulkija löytää verta tihkuvan matkalaukun kadunposkessa olevasta roskalaatikosta.

Matkalaukku osoittautuu samaksi laukuksi, jonka Jenkins on turvakameranauhojen perusteella tuonut hotelliin edellisenä päivänä.

Paikalle saapunut poliisi luuli ensin, että laukussa olisi lapsi, mutta nopeasti selvisi, että laukkuun oli sullottu pienikokoinen nainen.

Fioren sormet ja hampaat oli tuhottu tunnistamistyön vaikeuttamiseksi. Mallikaunottaren ruumis tunnistettiin kuitenkin rintaimplanttien sarjanumeron ansiosta.

Poliisi päätyi nopeasti epäilemään Jenkinsiä. Tämä oli tehnyt Fioresta katoamisilmoituksen samana päivänä, kun ruumis löydettiin. Mies ei kuitenkaan vastannut poliisin soittoihin ja kun häneen saatiin yhteys, Jenkins olikin lähdössä Kanadaan hoitamaan viisumiasioita.

Tutkimukset etenivät nopeasti ja kun Jenkinsin nimi luettiin uutisissa, mies päätti pötkiä pakoon.

Jenkins kiinnitti veneensä auton perään ja ajoi rannikolle. Mies lähti pyrkimään Kanadan puolelle meriteitse.

Jenkinsin vene löytyi huvivenesatamasta vain 800 metriä Kanadan rajalta, jonka Jenkins ylitti kävellen. Siskonsa avulla mies pääsi Hopen pikkukaupunkiin ja kirjautui syrjäiseen majataloon.

Siellä Jenkins hirttäytyi.

Jälkeensä jättämässä itsemurhaviestissä Jenkins tunnusti murhanneensa vaimonsa.

Katumusta teostaan hän ei osoittanut.

– Olen varmaan kaikkien mielestä hirviö. Minäpä kerron, että Jasmine oli paljon suurempi hirviö kuin minä voisin koskaan olla. Halusin vain rakastaa jotakuta, Jenkins kirjoitti viestissään.

The Playboy Murders, Discovery+

Lue lisää: Playboy-malli huijasi satoja tuhansia – sitten hurmurinäyttelijälle saapui karmea uhkauskirje

Lue lisää: Playboy-kuvat siivittivät 19-vuotiaan Dorothy Strattenin Hollywood-rooleihin – mustasukkaisen aviomiehen silmitön raivo katkaisi tien tähtiin

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?