Tosi-tv-tähti myöntää käyttävänsä kohuttua laihdutuslääkettä – näin paljon paino on pudonnut parissa viikossa

Tosi-tv-tähti Golnesa Gharachedaghi ei halua salailla Ozempicin käyttöä.

Golnesa ”GG” Gharachedaghi sanoo käyttävänsä Ozempicia, koska hän haluaa laihtua muutamia kiloja.

5.3. 14:15

Shahs of Sunset -tosi-tv-sarjasta tuttu Golnesa ”GG” Gharachedaghi, 41, esittelee Instagramissaan painonpudotuksensa tuloksia.

Gharachedaghi myöntää Instagramissa julkaisemallaan videolla, että hän on karistanut kiloja suomalaisetkin villinneen laihdutuslääkkeen avulla.

Semaglutidi, kauppanimeltään Ozempic on kasvattanut suosiotaan maailmalla niin nopeasti, että sen saatavuus on heikentynyt.

Kuten Ilta-Sanomat on aiemmin kertonut, semaglutidi on monille tyypin 2 diabetesta sairastaville tärkeä, joten saatavuushäiriöt haittaavat heidän elämäänsä.

Gharachedaghi kertoo somessa ryhtyneensä käyttämään Ozempicia noin neljä viikkoa sitten. Hän sanoo, että hänelle on kertynyt vuoden aikana muutamia ylimääräisiä kiloja, joista hän haluaa eroon.

– Käytä laihdutuslääkettä. En aio valehdella asiasta, koska olen aina rehellinen siitä, mikä on feikkiä, Gharachedaghi kertoo.

Hän sanoo terveyshuolien ja lääkehoidon saaneen hänen painonsa nousemaan. Koska kilot eivät ole karisseet toivotulla tavalla, Gharachedaghi päätti turvautua laihdutuslääkkeeseen.

– Sain useita steroidipistoksia viime vuonna, jotka saivat painon nousemaan. Painonpudotus on ollut todella vaikeaa, enkä tiedä johtuuko se siitä, että olen 41-vuotias vai siitä, että olen saanut lapsen, tosi-tv-tähti kertoo videolla.

Hän kertoo Instagramissa seuraavansa lääkkeen vaikutuksia tarkasti ja käyvänsä ahkerasti vaa’alla. Noin neljän viikon aikana hänen painonsa on pudonnut viisi kiloa. Hän on omien sanojensa mukaan nostanut vähitellen annosta.

Hän sanoo ihmettelevänsä, miksi ihmiset salailevat laihdutuslääkkeen käyttöä.

– Jos näette ihmisiä, jotka laihtuvat yhtäkkiä ja väittävät, että ovat lopettaneet alkoholinkäytön, niin he todennäköisesti käyttävät laihdutuslääkettä.

Hän tylyttää videolla myös äkkilaihtuneita julkkiksia, jotka eivät ole myöntäneet Ozempicin käyttöä.

– Tiedätte keitä olette. Me näemme, kuinka laihdutte. Sanonpahan vaan, ettei sen tajuaminen ole rakettitiedettä, hän sivaltaa.

– En ymmärrä, miksi niin monet kieltävät käyttävänsä lääkettä.

Gharachedaghi ei nimeä videolla keistä julkkiksista hän puhuu, mutta aiemmin julkisuudessa on spekuloitu, että esimerkiksi Kim Kardashianin ja Khloé Kardashianin laihtuminen johtuisi laihdutuslääkkeestä.

Lue lisää: Fanit ärähtivät kuvasta: käyttävätkö Kardashianit kyseenalaista laihdutus­lääkettä? "Ozempic-siskokset"

Gharachedaghin julkaiseman videon kommenttikentässä käydään vilkasta keskustelua siitä, että normaalipainoiset ihmiset käyttävät Ozempicia laihtuakseen.

– Minusta on inhottavaa, etteivät ihmiset saa diabeteslääkettään, koska jotkut haluavat laihtua kymmenen kiloa, Instagramissa surraan.

Fanit ovat ärähtäneet, että hoikka GG käyttää lääkettä laihduttaakseen.

Monia suututtaa, että laihdutusvillitys on vaikuttanut diabeetikkojen tarvitseman lääkkeen saatavuuteen.

– En tuomitse sinua Ozempicin käytöstä, mutta olen pahoillani niiden ihmisten puolesta, jotka todella tarvitsevat lääkettä, eivätkä saa sitä.

– En halua arvostella, mutta oletko kokeillut muuttaa elämäntapojasi laihtuaksesi?

– Julkkikset haluavat pudottaa pari kiloa ja siksi diabeetikot eivät saa lääkettään! Instagramissa puhistaan.

Semaglutidi on suolistohormoni GLP-1:n vaikutuksia jäljittelevä aine, eli se vaikuttaa nälän tunteeseen ja kylläisyyteen, hidastaa mahalaukun tyhjentymistä ja tehostaa elimistön oman insuliinin toimintaa, haiman insuliinin eritystä sekä kudoksen insuliiniherkkyyttä. Samalla se ohjaa syömään entistä säännöllisemmin ja pieniä aterioita päivässä.

ZEMPIC ja vastaavat lääkkeet ovat saavuttaneet suuren suosion myös Suomessa. Mehiläisen ja Painoklinikka.fi:n painonhallintalääkäri André Heikius kertoi hiljattain IS:lle niiden mullistaneen ajatuksen tyypin 2 diabeteksen ja lihavuuden hoidosta.

Uudet lääkkeet ovatkin oikein käytettyinä tehokkaita: esimerkiksi semaglutidivalmiste Ozempicilla paino putoaa tyypillisesti keskimäärin 14–16 prosenttia.

Kuten muillakin lääkkeillä, on Ozempicillakin ei-toivottuja vaikutuksia. Semaglutidin yleisimpiä haittavaikutuksia ovat ruoansulatuskanavan vaivat kuten närästys, pahoinvointi tai suoliston toiminnan muutokset.

People-lehden mukaan lääke voi aiheuttaa sivuvaikutuksena ei-toivottuja seurauksia. Ozempic-naamalla tarkoitetaan lääkkeiden aiheuttamaa ulkonäkömuutosta, joka saa joidenkin mukaan käyttäjän kasvot näyttämään todellista ikääntyneemmiltä.

Lue lisää: Hittilääkkeellä paino putoaa huimasti, mutta haitat voivat olla vakavia – Jarin ultra­ääni­kuvasta paljastui rujo näky

Lue lisää: Mikä on "Ozempic-naama"? Lääkäri kertoo arvaavansa hetkessä, kuka on käyttänyt trendiksi noussutta laihdutus­lääkettä

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?