HS: Lotta Lehtikarin äiti ja sisko kärsivät musertavasta sairaudesta ja päätyivät järkyttävään ratkaisuun – näyttelijä kertoo perhettään kohdanneista tragedioista

Näyttelijä Lotta Lehtikari on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa.

Lotta Lehtikari kertoo vaikeista perhesuhteistaan tuoreessa haastattelussa.

6.3. 11:28

Näyttelijä Lotta Lehtikari on kokenut kaksi kertaa sen, kun läheinen ihminen tekee itsemurhan. Hän kertoo Helsingin Sanomien haastattelussa äitinsä kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä, joka periytyi myös Lehtikarin siskolle.

Lehtikari kertoo olleensa huojentunut, kun hänen vanhempansa erosivat. Hän oli halunnut jo pidempään pois äitinsä luota, joka sai välillä pelottavia psykooseja.

– Lapsena ajattelin, että äiti on paha. Isä oli taas liian kiltti.

Isää ei kotona näyttelijän mukaan paljon näkynyt, sillä tämä vältteli kodin inhottavaa ilmapiiriä.

– Äiti yritti vuosien varrella kolme kertaa itsemurhaa. Masennus kroonistui, mutta hän ei löytänyt oikeanlaista apua. Arvasin, ettei hän kuole vanhuuteen. Kun äiti teki itsemurhan, tunsin vihaa ja surua, hän kertoo haastattelussa.

Äidin kuoleman jälkeen Lehtikarin sisko sai saman diagnoosin, minkä jälkeen tämä teki itsemurhan 34-vuotiaana.

– Se, etten pystynyt auttamaan siskoani, piinasi minua pitkään. Nykyään hänestä tulee mieleen se hauska tyyppi: innostuva, huumorintajuinen ja seurallinen.

Lehtikari on tunnettu suomalainen näyttelijä, hän on näytellyt muun muassa rakastetussa Kotikatu-sarjassa.

Vuonna 2021 Lehtikari näytteli Pala sydämestä -sarjassa traumatisoitunutta lastensuojelun työntekijää.

Näyttelijä kertoi IS:lle pystyvänsä suhtautumaan hahmonsa haastavaan mielentilaan hyvin, koska oli itse elänyt omat traumansa läpi.

– Onneksi olen käynyt terapiani ja sitä kautta löytänyt omat rajani. Kävin psykoterapiassa ja Rosen-terapiassa 6–7 vuotta, ja sen jälkeen opiskelin itse Rosen-terapeutiksi.

Rosenterapeutit.fi -sivusto kertoo Rosen-terapian olevan kehollisiin menetelmiin keskittyvää terapiaa, jossa keskitytään hoitamaan kehon jännittyneitä osia yhdessä mielen kanssa.

Lotta Lehtikari vuonna 2006.

Lehtikari liittyi myös vuonna 2018 ohjaaja Aku Louhimiehen ympärillä pyörineeseen kohuun. Lehtikari oli yksi monista näyttelijöistä, jotka antoivat Ylelle haastattelun Louhimiehesta ja tämän metodeista ohjaajana.

Lehtikari on näytellyt muun muassa elokuvassa Järjettömän paska idea ja tv-sarjoissa Isänmaan toivot, Karjalan Kunnailla ja Uusi päivä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?