Billie Eilishilla on yli 100 miljoonaa seuraajaa Instagramissa – teki radikaalin ratkaisun

Happier Than Ever- ja Bad Guy -hiteistään tunnettu laulaja kokeilee elämää ilman sosiaalisen median sovelluksia.

Billie Eilish on poistanut sosiaalisen median sovellukset puhelimestaan.

6.3. 12:55

Artisti Billie Eilish, 21, on pohtinut omaa suhtautumistaan internettiin. Hän kertoo CNN:n mukaan poistaneensa puhelimestaan kaikki sosiaalisen median sovellukset.

Conan O’Brienin pitämässä podcastissa Eilish kertoi halunneensa ottaa etäisyyttä sosiaaliseen mediaan. Esimerkiksi Instagramissa laulajalla on yli 100 miljoonaa seuraajaa.

Askel oli hänelle iso ja hän kuvaileekin itseään ”internetin lapseksi”.

– Tuntuu, että kasvoin internetin täydelliseen aikaan, kun lapsuudessani se ei ollut vielä niin iso asia. Minulla oli sellainen lapsuus, että tein koko ajan kaikkea, laulaja kuvailee.

Vaikka hän pelasi, oli elämässä paljon muutakin aktiviteettia. Teini-iän lähestyessä älypuhelimet yleistyivät ja nykyisin Eilish kertoo netistä näkemiensä asioiden vaikuttavan häneen liikaa ja tekevän hänestä liian herkkäuskoisen.

– Mitä tahansa luen netistä, uskon sen. Minä! Tiedän sen olevan typerää ja minun ei pitäisi, koska minulla on todisteita, etteivät ne asiat ole totta.

Laulaja viittaa itseensä liittyviin videoihin, kuten yhteen, jossa hänen väitettiin olevan kamala ihminen.

Billie Eilishin veli on muusikko FINNEAS.

Eilish on puhunut mieltään painavista asioista myös aiemmin. Vuonna 2021 hän puhui muun muassa suhteestaan omaan kehoonsa, jonka hän kuvaili olevan välillä haastava.

– Olen erittäin itsevarma ja elän onnellista elämää. En kuitenkaan ole tyytyväinen omaan vartalooni. Mutta kuka muka on, Eilish on sanonut haastattelussa.

Grammy-palkittu muusikko on kertonut joutuvansa lavalla keskittymään siihen, etteivät ajatukset omasta kehosta häiritse esiintymistä.

– Minulla on niin kauhea suhde omaan kehooni, ettet uskokaan. Siksi pyrin erottamaan oman itseni ja vartaloni toisistaan esiintyessä.

Muusikko on kertonut avoimesti myös Touretten oireyhtymästään, joka hänellä diagnosoitiin 11-vuotiaana.

Oireyhtymä aiheuttaa niin kutsuttuja tic-oireita, jotka ovat tyypillisesti nopeita ja tahattomia liikkeitä tai äännähdyksiä, jotka voivat esiintyä yksittäin tai sarjoina. Eilish on kertonut kärsivänsä lähinnä tahattomista liikkeistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?