Emily in Paris -tähti hehkuttaa muumeja – juontaa uutta podcastia

Lily Collins on omien sanojensa mukaan jo pienenä rakastunut Tove Janssonin muumeihin.

Lily Collins toimii uuden Muumi-podcastin toisena juontajana.

4.3. 10:13

Suositun Emily in Paris -sarjan tähti Lily Collins hehkuttaa sosiaalisessa mediassa Tove Janssonin muumeja. Collins aloitti The Moomin Phenomenon -podcastin juontajana yhdessä englantilaisen näyttelijä Jennifer Saundersin kanssa.

Collins kertoo olevansa uudesta aluevaltauksesta suunnattoman innoissaan. Hän itse on löytänyt tiensä muumien maailmaan jo lapsena.

– Löysin Tove Janssonin tarinat lapsena ja samaistun kaikkiin hänen hahmoihinsa todella vahvasti aikuisenakin.

Hollywood-tähti kertoo olevansa innoissaan päästessään mukaan tuomaan muumeja myös yhdysvaltalaiselle yleisölle.

– Toven tarinoista voi oppia niin paljon tasa-arvosta, luonnon arvostamisesta ja siitä, miten liikkua oman mukavuusalueensa ulkopuolelle seikkailuihin.

Podcastin tiedotteessa kuulijan kerrotaan pääsevän vierailulle myyttisiin Muumi-lokaatioihin. Podcastissa vieraillaan muun muassa Tove Janssonin ateljeessa ja ulkohuussissa, jossa hän piirsi ensimmäinen Muumipeikkonsa.

Collins on myös yksi Tove Janssonin Kesäkirjaan pohjautuvan elokuvan tuottajista. Elokuvan kuvaukset alkavat kesällä 2023.

Emily in Paris on Netflixin suosittu sarja, jota ihastellaan etenkin siinä nähtyjen muotiluomusten vuoksi. Sarjan toisella kaudella Collinsin yllä nähtiin suomalaisille erittäin tuttu asuste, nimittäin Marimekon kesäinen hattu.

Muumit eivät siis ole ensimmäinen kerta, kun Collinsilla on kytkös johonkin suomalaisten ylpeydenaiheeseen.

Sarjassa nähtiin Annika Rimalan vuonna 1965 suunnittelema Pikku Suomu -kuosi.

Englannissa syntynyt Collins on brittiläisen laulajarumpali Phil Collinsin ja amerikkalaisen Jill Tavelmanin tytär. Vanhemmat erosivat Collinsin ollessa 6-vuotias, minkä jälkeen hän muutti äitinsä kanssa Los Angelesiin.

Collins on myöhemmin kertonut syömishäiriöstään ja mielenterveysongelmista, jotka johtuivat pitkälti ongelmallisesti isäsuhteesta.

Suositun sarjan lisäksi Collins on näytellyt useissa eri tuotannoissa. Hänet muistetaan muun muassa Dome Karukosken ohjaamasta Tolkien-elokuvasta sekä Kerro, kerro kuvastin -elokuvasta.

The Moomin Phenomenon -podcast kuunneltavissa muun muassa Spotifyn tai Apple Musicin kautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?