Richard Branson yllätys­vierailulla Lapissa – miljardöörin jättämä viesti paljastaa rehellisen mielipiteen Suomesta

Richard Branson ja hänen poikansa Sam Branson ihastuivat Lappiin ikihyviksi.

Brittiliikemies ja miljardööri Richard Branson vieraili Lapissa.

3.3. 17:01

Brittiliikemies ja miljardööri Richard Branson, 72, tunnetaan seikkailijana, joka on käynyt avaruudessa asti. Nyt Bransonin seikkailut ovat kuitenkin johdattaneet hänet Suomen Lappiin, Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon.

Branson ja hänen poikansa Sam Branson viettivät viime viikon Lapissa tutustuen Suomen luontoon. Bransonia ja hänen monikymmenpäistä seuruettaan Suomessa houstannut tapahtumajärjestäjä Riitta Hänninen kertoo Ilta-Sanomille Bransonin vierailun olleen osa liikemiehen Strive Challengea, joka puolestaan on osa Bransonin lasten perustamaa innovatiivista koulutusta tukevaa Big Change -järjestöä.

– Kyseessä oli Strive-ryhmälle järjestetty viisi päivää kestänyt yksityinen talviekspeditio Levin ja Ylläksen alueella. Osallistujia oli yli 30 eri puolelta maailmaa ja meillä oli mahtava paikallistiimi tapahtumaa toteuttamassa, Hänninen kertoo.

Liikemies on vieraillut Suomessa useita kertoja ja hänet on nähty muun muassa pääpuhujana Nordic Business Forumissa, mutta tämä oli tiettävästi hänen ensimmäinen visiittinsä Pallas-Yllästunturin maisemiin.

– Minusta on hienoa järjestää tapahtumia, jossa osallistujat pääsevät kokemaan autenttisesti Suomen luonnon ja haastamaan itsensä. Samalla he oppivat maasta ja kulttuurista usean päivän ajan, Hänninen kertoo.

Richard Branson seurueineen tutustui Suomen luontoon viisi päivää kestäneellä reissulla.

Branson seurueineen patikoi tunturimaisemissa muun muassa liukulumikengillä ja innostuivatpa he kokeilemaan talvipyöräilyäkin ja avantouintiakin.

– He tykkäsivät aivan valtavasti. Teimme tapahtumalle oman reitit, jotta pääsivät haastamaan itseään omassa rauhassa, ilman muiden katseita. Reissun keskiössä oli itsensä haastaminen ja porukassa tekeminen.

– Saatiin hyvät lumisateet ja kunnon pakkaskeli, niin oli tosi kaunista. Välillä lämpötila tippui -30 asteeseen ja suunnitelmat vaihtuivat A:sta B:hen sen mukaan, mikä on turvallista. Reissun kannalta keli oli oiva, he pääsivät kokemaan arktiset olosuhteet, Riitta Hänninen kertoo.

Suomalaiset, paikallinen ruoka, sauna ja tietenkin Lapin luonto tekivät Bransoniin ja hänen seurueeseensa syvän vaikutuksen. Tämä käy ilmi myös Richard ja Sam Bransonin kirjoituksesta, jonka he jättivät paikallisen yrityksen vieraskirjaan.

– Ihmiset, ruoka, sää, maisemat ja kylmyys ovat tehneet tästä kaikista uskomattomimman seikkailun, Branson kirjoittaa.

Miljardööri jätti sydämelliset terveiset paikallisen yrityksen vieraskirjaan.

Sam Branson puolestaan kirjoittaa ihmisten hymyjen ja lämmön tehneen häneen vaikutuksen. Hän on julkaissut Instagramissaan myös videoita, joissa hän esittelee millaisissa varusteissa hän vaelsi Lapissa:

Riitta kuvailee Bransonin seurueen olleen erittäin mukavia ja todella kiinnostuneita Suomesta.

– Richard oli helposti lähestyttävä ja mukava, yksi porukasta. Hän ei tehnyt itsestään mitään numeroa. Mukana oli hyvin mielenkiintoisia, maailmaa nähneitä ihmisiä ja he kiittivät, että saivat kokea aidon Suomen.

Richard Bransonin poika Sam Branson tunnetaan isänsä tavoin seikkailijana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?